Första tiden som volontär i Chiclayo

Hej! Det har nu gått drygt två månader sedan vi lämnade Sverige och började vårt äventyr i Peru. Vi volontärer från Sverige (Klara och Miriam) reste tillsammans med korttidsmissionären Janne Smetana från Arlanda den 9 September till Amsterdam. På plats där mötte vi de danska volontärerna Sara och Vibeke, och flög tillsammans till Perus huvudstad Lima. När vi kom dit var vi utmattade av 14 timmars flyg och 7 timmars jetlag. Efter en natt på värdshus i Lima var det dags att ta flyget mot den staden vi skulle spendera de kommande 9 månaderna i, Chiclayo. På flygplatsen i Chiclayo blev vi välkomnade av familjen Unosson samt en medlem i församlingen. Hela resan gick bra, och vi är enormt tacksamma till Gud och alla ni som har bett för oss.

 

Första månaden bodde vi i varsin peruansk familj samtidigt som vi studerade spanska digitalt via språkskolan ABC i Arequipa. Alla dessa familjer är del av den lutherska kyrkan i Chiclayo, vilket hjälpte oss att komma in i församlingarna och dess verksamheter. Efter en månad flyttade vi volontärer in i en lägenhet tillsammans inne i Chiclayo där vi ska bo resten av vår tid i Peru. Samtidigt satte vi då igång med våra uppgifter inom kyrkan. Dagarna ser olika ut med stor variation på våra uppgifter. Barnpassning, kvinnogrupp, ungdomsgrupper, barn-bibelskola och att sjunga på gudstjänst. Vi svenska volontärer går samtidigt ELU:s ledarutbildning där vi har uppgifter mellan varje kursvecka. Första kursveckan hann vi vara med på innan vi åkte, men den andra som var i slutet av Oktober fick vi vara med på via Zoom. På grund av tidsskillnaden till Sverige började våra lektioner 03:30 på natten, vilket visade sig vara en ganska stor utmaning. Samtidigt var det väldigt roligt att få se och prata med våra vänner som går kursen i Sverige.

 

Nu närmar det sig jul och nyår, och det ska bli spännande att få fira det här i Peru. Det kommer bli en utmaning att inte fira med nära och kära i Sverige, men samtidigt roligt att få fira med våra nya peruanska vänner och familjen Unosson.

Vi vill tacka alla er som har bett för oss och vårt uppdrag här, Gud välsigne er alla!

Klara Pettersson

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.