Glädje och utmaningar i Las Lomas

Denna helg blev en Las Lomas-helg. I lördags besökte jag hantverksgruppen i kyrkan. Gruppen är öppen för alla men det är bara kvinnor som kommer, flera har med sina barn eller barnbarn. Gruppen leds av pastorn Harold som också är snickare, och med enkla medel men på ett professionellt sätt hjälper han deltagarna att montera ihop och tillverka olika saker – igår var det serveringsbrickor och små förvaringslådor som det arbetades med. Mitt i samlingen höll Harold en andakt med utgångspunkt i när Jesus mättade fem tusen människor med bara fem bröd och två fiskar. Sedan fortsatte deltagarna länge till med sina arbeten :). Det var glädjande att se Harolds och hans fru Margóts engagemang för deltagarna, inklusive barnen!

Margót följde mig ut när jag gick för att ta en taxi, och hon berättade att deltagarna idag varit ovanligt lågmälda och tysta på grund av min närvaro – första gången de träffade den nya missionären … I vanliga fall är det lite mer livat och vissa ställer även frågor om Gud, tron och Bibeln, andra säger inte mycket om det (men vi människor vet förstås aldrig var någon annan har sitt hjärta …)

Det är väldigt få av deltagarna från hantverksgruppen som också kommer på gudstjänsterna på söndagarna i Las Lomas. Däremot var jag och min familj där igår. Det är en väldigt liten församling som (i alla fall som det verkar utåt) behöver fler bärande och drivande personer. Det finns en viss frustration och trötthet hos de ledande som är fullt förståelig mänskligt sett. Så be gärna en extra bön för församlingen i Las Lomas, om att Gud visar vägen framåt och ger uthållighet, kraft och uppmuntran till dem som behöver det!

”Så ska det vara med ordet som går ut från min mun. Det ska inte komma tillbaka till mig förgäves utan att ha gjort vad jag vill och utfört vad jag sänt det till” Jes. 55:11.

/Lisa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Hej Lisa och Hjalmar!

    Roligt att se er besöka Lomas! Hoppas det går bra för Er i er nya hemstad.
    Paz!
    //Mattias

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.