Goda nyheter från Afrika

Med stor glädje tar vi emot nyheten om att samtal mellan Etiopien och Eritrea pågår. Det är i år 20 år sedan konflikten bröt ut och sedan dess har inga möten mellan de två länderna ägt rum. Vi tackar Gud för denna öppning!

Vi gläds även över den försoningsprocess som pågår i den Evangeliska Lutherska Kyrkan i Kenya, ELCK. T.f ärkebiskop Joseph Ochola, som nyligen besökte Sverige i samband med ELMs årskonferens, hälsar och tackar för välsignade dagar i Sverige. ELM har beslutat att ge ett ekonomiskt bidrag till arbetet med att förena alla parter i kyrkan. ELCK har på kort tid lyckats samla pastorer och biskopar. Nu planerar ELCK för ett årsmöte med val av ny ärkebiskop.

ELMs årskonferens välkomnade fyra gäster från Afrika. Danvas Nyakundi föreståndare för barnhemmet Bethesda, Nakuru Kenya, Joseph Ochola t.f ärkebiskop ELCK, qeshi Simon Gebrekristos ordförande i ELCE, den Evangeliska Lutherska kyrkan i Eritrea och ato Temesghen Berhane ELCEs generalsekreterare.

Alla gäster hälsar och tackar alla vänner i ELM för god gemenskap och givande möten. ELCE och ELCK önskar att påbörja ett samarbete inom det närmaste. Vi ber att detta kan utvecklas under de kommande åren. Be gärna konkret just för denna sak.

Jonny Bjuremo

 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. ”Vår store Gud gör stora under Med glädje vi det skåda få”. Lova Herren 746:1

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.