Goda nyheter från Kenya och Etiopien

Nu har jag avslutat besöket i Kenya och rest vidare till Etiopien. I Kenya hade jag förmånen att delta i utbildningsdagar för personalen vid barnhemmet Bethesda, BCM, i staden Nakuru. I tre dagar var vi samlade på ett hotell för att ge personalen möjlighet till vidareutbildning. Det var en stor glädje att träffa personalen under dessa former.

  Varje dag hade BCM bjudit in en gästföreläsare och varje dag undervisade även flera från BCMs egen personal. Det upplevdes professionellt och mycket betydelsefullt för det framtida arbetet.

  BCM driver barnhemmet för pojkar som tidigare levt på ”gatan” i kriminalitet och droger. Parallellt med detta driver även BCM skolverksamhet.

  Efter denna workshop åkte jag vidare till Chesinende för att hälsa på Kerstin Nilsson i två dagar. Där firade jag även gudstjänst. Antalet medlemmar i församlingen har minskat. Kerstin har inte haft rinnande vatten på ett drygt år i sitt hus och nu ville hon att vi skulle möta styrelsen för stationen. De lovade att redan nästa vecka inkomma med ett svar på Kerstins frågor. Jag funderar på hur många som läster denna blogg skulle kunna tänka sig en enda dag utan rinnande vatten?

   I söndags kväll var det sammanträde med projektkommittén för ELCK. Kyrkan vill nu på allt sätt strukturera upp arbetet i kyrkan. ELCK menar att mycket av kyrkans problem har uppkommit på grund av av alla okontrollerade projekt.
   Jag är oerhört glad och tacksam över ELCKs nya ledning och dess vilja att få ordning och reda på kyrkans arbete. Tack till Gud som hört många böner.

   Tisdagen den 14 november reste jag så vidare till Etiopien. Här har jag haft goda och givande samtal med kyrkans ordförande qes Mussie Alazar och kyrkans generalsekreterare qes Dawit Tuffa. Etiopiens evangelisk-lutherska kyrka, EELC, kämpar på med att sprida evangeliet. Arbetet i södra delarna av landet blomstrar. I andra delar finns det en hel del bekymmer. Det är imponerande att förstå hur självklart det är för ledarna att lägga allt i Guds händer. Be för EELC.

   Nu på morgonen den 16 november ankom David Appell till Etiopien. Vi planerar att inom det närmaste bege oss söderut. David kommer att undervisa vid bibelskolan i Damot Bossa i staden Soddo i Wollaita-synoden. Men innan dessa veckor i Damot Bossa kommer vi att resa ännu längre söderut till helt nya områden för EELC. Här finns det stora möjligheter för kyrkan att expandera.

   Kära vänner i Jesus Kristus! Vi vädjar om fortsatt bön inför vår förestående resa. Be om beskydd och välsignade möten med Guds folk i Etiopien.

   Jonny Bjuremo

    

    

   Ledarna i EELC tillsammans med David Appell

    

   Addis Abeba växer. De gamla delarna av staden rivs till förmån för nya höghus

   Andra inlägg

   Rapport från styrelsen

   Rapport från styrelsen

   ”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

   Sverige – Juni/Juli 2024

   Sverige – Juni/Juli 2024

   ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

   Östafrika – Juni/Juli 2024

   Östafrika – Juni/Juli 2024

   KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

   0 kommentarer

   Skicka en kommentar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.