Goda nyheter från Peru

Hej allihopa,

i maj och juni gjordes den tredje och sista satsningen att dela ut matpaket till behövande med hjälp av Stöd-i-nöd-pengarna som ELM i Sverige och i Danmark samlade in förra året med anledning av pandemin. Liksom tidigare gånger kom hjälpen fram till ca 200 hushåll i Chiclayo med omnejd samt i Piura. IELCH (vår lokala samarbetskyrka) sänder stor tacksamhet till sina kristna syskon på andra sidan jordklotet!

Hjalmar och jag och barnen har hjälpt till i den mån vi haft utrymme att väga upp ris, socker, linser och bönor och placera ut flaskor med olja, vinäger, pastapaket, konserverad mjölk mm i påsar. Längst ner i detta inlägg kan ni se bilder och videoklipp från projektet.

Eftersom jag haft kontakt med IELCHs tre pastorsfruar och hjälpt dem administrera de två tidigare Stöd-i-nöd-satsningarna på distans från Sverige så var det riktigt härligt att äntligen vara på plats igen och kunna hjälpa till. Eftersom vi nyss kom tillbaka hit till Chiclayo, efter vår pga pandemin ofrivilligt långa Sverigevistelse, så har det också varit ett bra sätt för oss att återuppta relationer och kontakter. Och en bieffekt (bi-välsignelse?) av dessa tre Stöd-i-nöd-satsningar är att pastorsfruarna fått möjlighet att umgås och fördjupa sin inbördes gemenskap. Det har glatt mig mycket att se det och att själv få del av den gemenskapen, till exempel en helg i juni då jag åkte tillsammans med dem till Piura för att dela ut matpaketen.

Övriga goda nyheter härifrån Peru är att coronasituationen blir bättre. Munskydden får vi nog dras med ganska länge till, men från och med nästa vecka är det ingen region som anses vara på extremt hög varningsnivå (den högsta av fyra nivåer) vad gäller smittspridning. Smittotal och dödstal har nu varit på nedgång i flera månader. Drygt 3 miljoner av Perus ca 25 miljoner vuxna invånare har blivit fullt vaccinerade, och 5 miljoner har fått första dosen. Nu i juli börjar man erbjuda vaccin till de mellan 40 och 50 år. Visst finns en oro för att nya, mer snabbspridande virusvarianter ska försämra situationen igen men vi hoppas och ber att vaccinationerna ändå ska gå såpass snabbt framåt att det inte blir alltför illa.

Skolorna fortsätter dock stängda, men många tror att de i alla fall kommer öppna nästa år i mars när skolåret 2022 börjar. För vår Erik har vi hittat en lösning med privatlektioner med pastorsfrun Isabel tre eftermiddagar i veckan, och det fungerar mycket bra utifrån förutsättningarna.

IELCHs tre församlingar i Chiclayo är alla igång igen med fysiska gudstjänster och övriga verksamheter har också börjat igen eller är på gång.

Med hoppfulla hälsningar
er utsända Lisa Unosson

Denis, David och Emanuel packar i San Antonio.

Vi jobbar i Las Brisas

Vi storhandlar i Piura!

i Piura. Från vänster pastorsfruarna Lety, Margot och Isabel. Sedan församlingsmedlemmarna Romel och Martha.

Anneli var glad att hjälpa till i Las Lomas.

Utdelning i San Antonio. Pastor Merci talar.

Utdelning i Luya

Utdelning i Piura

Erik och Miriam räknar påsar med linser:

Tacksamma hälsningar från San Antonio:

Videos som Massiell, pastorsdotter i Las Brisas, klippt ihop:

 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Härligt!

    Svara
  2. Underbara bilder! Gud välsigne er!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.