Hasta luegos hermanos

En välsignad och rolig vecka i Piura är till ända. Jag har fått mycket tid tillsammans med dessa underbara människor, dvs familjen Ekström och  Anna Nord som är volontär. Det gör ett fantastiskt arbete i Piura. Du kommer väl ihåg att be för dem?

Jag har också fått lära känna de härliga danska volontärerna Jonathan, Freja och Rebekka. De hjälper till med olika aktiviteter i kyrkan, bl.a. har de engelskundervisning och spelkväll med bordsspel och gemenskap. Så finns de med ungdomsgruppen på lördagarna. Här i Peru är man ungdom tills man gifter sig så det finns även 30 åringar i ungdomsgruppen. Ungdomarna vet att kyrkan är öppen på kvällarna och att någon oftast är där så flera av dem dyker förbi när man har möjlighet för att umgås. Härligt eller hur?!

Det här är Marlin och han är en av Piuras många studenter. För ett par år sedan kom han i kontakt med församlingen i Piura och sedan dess har han varit engagerad där. Under 2019 gick han en medlemskurs och upptogs som medlem. Marlin fick lära sig spela piano av Sofia Grahn (fd volontär) och nu spelar han varje söndag i kyrkan. I januari åkte han ner till södra Peru för att vara med på ett kristet läger och det fick vara till stor inspiration. På ungdomssamlingen i lördags hade han en andakt och ledde lovsången. Fint att se hur Marlin växer i tro och använder sina gåvor till Herrens ära.

I söndags fick jag vara med på en fin gudstjänst där Håkan predikade och volontärerna och Marlin ledde lovsången. Församlingsplanteringen i Piura är drygt 6 är gammal. Församlingen är liten och de flesta har inte vandrat så länge med Jesus. Men det finns en handfull människor som är väldigt trogna och några har varit med ända sedan starten.

Ekströms och volontärerna åker hem i slutet av maj och då står församlingen utan hjälp eftersom en inte har någon egen pastor. Det kommer att bli tufft för dem. Pastorerna från Chiclayo har erbjudit hjälp att resa dit och predika, även om de har fullt upp med verksamheten i sina hemförsamlingar. Vi håller nu på att planera vidare för framtiden i Piura. Följ denna process i bön och be för våra kristna syskon i norra Peru.

Så var det dags att lämna hela det härliga gänget av missionärer och volontärer i norra Peru. Jag kommer sannerligen att sakna dem. Imorgon åker jag söderut mot  vackra Arequipa. Där ska jag få träffa goa peruanska vänner samt få några dagars ledigt. Jag ska även få träffa missionärer från Norsk Luthersk Misjonssamband som bor och verkar i södra Peru och som vi samarbetar med. Det blir verkligen fint.

Rakel Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.