Hela missionsteamet i Peru på konferens

Vi är just nu på missionskonferens på Setela i Arequipa. Vi får numera vårt visum via Norsk luthersk missionssamband, NLM, och vi ska därför närvara på någon av deras samlingar. Denna gång reste vi ner alla tre missionärsfamiljerna, Madsen, Andersson och vi, och vi får som alltid ett otroligt broderligt och inbjudande mottagande av den norska missionen!

Vi har inget formellt samarbete med NLM, förutom visumfrågan. Men dessa möten ger oss möjlighet att få nya och fördjupa gamla kontakter mellan oss skandinaver och även utbyta missions-erfarenheter mellan oss.

Vi som arbetar i en liten kyrka och i en mindre skala kan dra stor nytta av den erfarenhet som missionen och den luthersk kyrkan i Arequipa har tex när det gäller givande, löner till pastorer, rutiner för hantering av anslag osv. Vi bidrog igår jag och Steffen genom att berätta lite om vårt arbete i norra Peru. Vi har också fått ta emot en mängd böcker och bibelstudiematerial som inte alls finns i norra Peru.

Vi delar också förstås Guds ord och bön tillsammans. Denna gång är det Henrik som står för bibelstudierna, det har hittills varit mycket uppbyggligt. Imorgon åker hem igen till Chiclayo.

  Vi har också hunnit med att träffa Pastor Harold Llontop som nu läser teologi på Setela och hans hustru Margot. Även Timoteo. Det var också roligt att få träffa den nya danske volontären Mathias som läser spanska här i Arequipa. I Nästa vecka flyttar han till Piura för att hjälpa Steffen.

   Hälsningar Jan Ulrik

   Andra inlägg

   Sista tiden i Kenya

   Sista tiden i Kenya

   I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

   Rapport från NUM – maj

   Rapport från NUM – maj

   På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

   Bär en volontär

   Bär en volontär

   Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

   1 kommentar

   1. Skandinavisk förbrödning är ofta värdefull! 🙂

    //Mattias

    Svara

   Skicka en kommentar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.