Hembesök och ny kyrka

Under mina första dagar i Chiclayo har jag gjort några hembesök hos personer som vi lärde känna under våra år i Chiclayo och som då var involverade i kyrkans arbete. Det har varit väldigt roligt att möta dem alla igen. Att lära känna en människa ger mig alltid så mycket.

Men även om det har varit fina återseenden är det en väldig skillnad om dem jag har besökt fortfarande bekänner tron och finns med i kyrkans arbete på ett eller annat sätt, eller om de glidit iväg och i dag lever sitt liv ganska långt borta från Herren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korset i centrum i nya kyrkan.

I morgon är det dags för invigning av en ny kyrkobyggnad. Församlingen Cristo el camino (Jesus är vägen) har under många år haft sina samlingar i hyrda eller lånade lokaler, mer eller mindre anpassade till gudstjänster. Men stöd från missionen – särskilt ELM Danmark – har man nu kunna bygga en kyrka som ser ut som en kyrka. Glädjen och tacksamheten är stor.

/ErikJA

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.