Hos goda vänner i Arequipa innan vi åker hem

I förra veckan fick vi besök i Chiclayo av Kjell Jaren, NLMs första missionär i Peru och numera missionssekreterare och Tore Björsvik, ordförande för den norsk/danska missionen i Peru och Bolivia. Vi hade samtal oss missioner emellan, samtal med IELCH och dagarna avslutades med en pastorssamling där Tore undervisade. Det var väldigt roligt och nyttigt med detta utbyte.

Sedan i fredags är vi i Arequipa. Inbjudna att vara med på höstsamlingen för de norska och danska missionärerna i Peru och Bolivia. Det är mycket intressant att bli lite insatt i missionsarbetet, jag och Annis har också berättat om vår mission och IELCH. Jag har också haft bibeltimmar om brevet till Filemon. Idag, om en stund, ska jag undervisa om profeten Jeremia. Vi håller till på det lutherska seminariet som heter Setela.

Just när vi skulle åka på pastorssamlingen i San Antonio i förra veckan ringde Rakel och berättade att mamma, min kära mor, Ruth hade fått flytta hem. Vi hade i o f s väntat att mamma snart måste lämna oss, men när det väl sker så är det sorg och saknad, (även om det samtidigt känns overkligt nu när jag är långt borta). Det var trots allt gott att få ta beskedet om min kära mors bortgång (eller bättre sagt, hemgång), tillsammans med mina peruanska bröder. De visar ett så stort deltagande, för mig, för min familj hemma i Sverige.

Idag ska vi flyga hem för att vara hemma med familjen.

Kära hälsningar Janne och Annis

  Andra inlägg

  Sista tiden i Kenya

  Sista tiden i Kenya

  I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

  Rapport från NUM – maj

  Rapport från NUM – maj

  På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

  Bär en volontär

  Bär en volontär

  Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

  2 Kommentarer

  1. Jag vill gärna deltaga i sorg och saknad av en älskad mor, svärmor och farmor. Förstår att det känns särskilt svårt när man är så långt borta, men Jesus är med både hemma och borta, alla dagar! Bra att det finns möjlighet att resa hem och vara med er familj i Sverige. Hälsar med Matt. 28:20 ”Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.”

   Svara
  2. Välkomna hem kära vänner!

   Svara

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.