Höstresa till Främre Asien

Den sista resan jag gjorde under mina år som ELM-anställd gick till Främre Asien. Det var hösten 2018. Då var vi fortfarande i en fas då möjligheter undersöktes och kontakter knöts. Jag minns inte om jag bloggade från den resan. Kanske inte. Då vi visste inte helt vad som var möjligt och vad som var känsligt ur informationssynpunkt.


Nu är jag tillbaka i Främre Asien på besök! Som deltagare och ledare på en höstresa, en böneresa. Idag har vi mest förflyttat oss med buss, tåg, flyg, tunnelbana och till fots. Men vi har också redan fått ta in med alla fem sinnena att vi anlänt in i ett land och ett folk med andra vanor, smaker, och så vidare.

Vid aftonbönen såg vi ut från hotellets fönster och fick beundra ett stort nationaldagsfyrverkeri. Gång på gång lystes den mörka himlen upp. I överförd bemärkelse hoppas jag att vår närvaro här kan lysa upp i mörkret för någon. Men mest av allt är min bön att ljuset från den treenige Guden ska vända mörker i ljus i detta land, för detta folk. På riktigt och med eviga konsekvenser.

Senare under veckan hoppas jag att vi kan återkomma på bloggen – kanske också med bilder.
/ErikJA

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Tack för inlägg. Ni är med i mina böner, ledare och deltagare i resan.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.