Inte långt kvar – nu är vi nere på ensiffrigt!

De senaste månaderna har för oss bestått av nedräkning; tre månader, två månader och en månad. Sen räknades veckorna ett tag; tre veckor, två veckor. Sen i dagar; tio dagar, nio dagar och nu endast åtta dagar kvar till avresa. Vi är alltså nere på ensiffrigt. Lite drygt en vecka. Väskor ska packas och familj och vänner ska säjas adjö till. ”Vi ses till sommaren” har blivit min nya standardfras vid avsked. Det är svårt att tänka sig när vi här i Skåne fått njuta av tvåsiffriga minusgrader och snö i en och en halv vecka. Sommaren känns så långt bort. Men nu går det snabbt. 

Här är vi!! Peppade till tusen!

Hej förresten! Vi är vårens nya volontärer. Från vänster på bild syns jag, Ellen Modig från Lund tillsammans med Melker Arvidsson från Österslöv och Klara Johansson från Knislinge. Det är vi som ska sändas ut till Kenya för att volontärarbeta på Bethesda Children Ministry och då hjälpa till i skolan och i det rehabiliteringscenter som BCM består av. Vi är otroligt peppade på vårens äventyr och allt som det får medföra och hoppas att ni vill följa vår upplevelse genom att läsa här på bloggen!

De senaste dagarna har vi volontärer spenderat på missionsgården Strandhem. Vi har haft fantastiska dagar fullproppade med förberedelser av diverse olika slag. Teoretiska lektioner om ELM som organisation med fokus på missionsarbetet, om kultur och kulturkrockar och om vad bibeln säger om mission.

Mycket information och undervisning av både Rakel Smetana och Johannes Heule. ”Nu är vi korvstoppade!” var dagarnas favorituttryck.

”Hur skiljer sig kulturerna från varandra och vad kan vi göra för att förhindra murbyggande kulturkrockar?” är viktiga frågor att bära med sig.

Vi har också fått lyssna till höstens volontärer som berättat om sin resa, lärt känna varandra på djupet, åkt skridskor på en vackert istäckt Hjälmsjön, pluggat grunder i swahili och videosamtalat med personalen på Bethesda över en bristfällig internetuppkoppling. Men framför allt har vi fått samlas i bön och bibelläsning för att fyllas och rustas inför vår resa. Och vad vi rustats! Det sociala arbete som i förväg kan uppfattas lite flummigt och oklart har fått klarna, och många av de orosmoment vi känt har fått stillas. Vi har fått veta att en måttsats till köket bör skrivas upp på packlistan, men att elvispen redan finns på plats. Vårens kladdkakor är alltså räddade, puh!

Höstens volontärer, och så vi! På bilden saknas Klara.

Gamla volontärer delar med sig av Do’s and Don’ts. Ficklampa, HDMI-sladd och regnjacka är numera uppskriven på packlistan.

Skridskoåkning på Hjälmsjön

Tack Johannes och Rakel för en fantastisk volontärkurs, och tack Gud för att du leder och skyddar oss under den här resan! Nu är vi superduperpeppade!!

 

Kramar från Ellen, Klara och Melker

Såhär peppade är vi! Nu laddar vi inför medarbetardag med ELM på måndag och sen utresa!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Tack för era inlägg. Jag kommer att läsa dem.
    Gunnel

    Svara
  2. <333

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.