Invigning av kyrkan i Piura

Min själ längtar och trängtar till Herrens gårdar, min själ och min kropp jublar mot levande Gud (Ps 84:3)

Psalm 84 har som överskrift, ’Längtan till Guds hus’ och vad kan vara mer passande när vi precis fått inviga en ny gudstjänstlokal i Piura för att möjliggöra fler möten mellan människor och den levande Guden?! Ni är många som har genom bön och givande gjort det möjligt att vi som mission kunnat ge en större gåva till kyrkan i Chiclayo för att de skulle kunna köpa den nuvarande lokalen i Piura för att den ska fungera som kyrka och samlingslokal för framtida församling. Därmed är det nu den lutherska kyrkan i Chiclayo (IELCH) som tar huvudansvaret för att stötta och hjälpa den lokala pastorn och den församling som är på väg att formas. Det är en uppgift som kyrkan i Chiclayo är mogen att ta!

I söndags var så invigningsgudstjänsten och vi var åtta personer från Chiclayo som åkte till Piura dagen innan för att hjälpa till att ordna med lokalen och få mat lagad till festen! Det var inte utan utmaningar att laga mat utan rinnande vatten och så upptäcktes att kycklingen inte kylts tillräckligt och fick kasseras och ny införskaffas. Lokalen ordnades till och ett kors placerades längst fram tillsammans med världskartan. Det var fint att få vara ett arbetslag, med representanter från alla tre församlingarna i Chiclayo, som tillsammans med den lokale pastorn Gonzalo + några grannar hjälptes åt att ordna inför invigningsfesten! Det blev med enkla medel ett lyckat resultat. Till Gudstjänsten kom 30 personer i allt och nästan hälften av dem var från Piura, främst grannar från närområdet och det var vi glada för. Flera av dem uttryckte tacksamhet för den nya församlingen och intresse av att komma tillbaka, men vi vet att det finns en fiende som jobbar emot, så vi behöver fortsätta arbetet i bön för att människor ska komma och ytterst säga ja till att följa Jesus.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.