Kompassen – september

 

I höst sänder ELM & ELU ut rekordmånga volontärer genom det gemensamma missionskonceptet Move. I mitten av augusti inleddes volontärskapet med en introduktionskurs på Strandhem. Månadens kompassen handlar om förberedelserna inför volontärskapet, och varför vi skickar ut volontärer.

Om du bär glasögon har du säkert varit med om att ivrigt leta efter glasögonen för att upptäcka att de sitter rätt framför näsan. Man är så van vid glasögonen att man inte tänker på att man tittar ut genom dem. Moves volontärer reser ut till tre kulturer väldigt annorlunda än den svenska. Att komma till en främmande kultur är ofta en ögonöppnare för de glasögon man har på sig. Mötet med en annan kultur visar vad jag tar för givet i min egen kultur. Så blinda kan vi vara för vår egen kultur, att vi tar den helt för givet. Kulturen kan också liknas vid vattnet som fisken simmar i. Vet fisken ens om att den är blöt?

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer