Långfredag i Främre Asien

Nu har mer än hälften av tiden gått och det känns som att vi är en enda stor familj. Det är verkligen fantastiskt hur en sådan här resa kan svetsa samman en grupp. Det är härligt att vi får upptäcka och se samma saker och dela detta med varandra.

Idag har vi haft en lite lugnare dag vilket gett mer möjlighet för reflektion.
Dagen började med en sovmorgon. Sedan fick vi höra undervisning från Joh 18:28-19:37 med rubriken ”Se Guds lamm”. Johannes pratade om hur allt är upp-och-nedvänt vid korset, Jesus märkliga kungakröning, i vilken han lider i vårt ställe.

Undervisning av Johannes Heule 

 

Efter undervisningen vandrade vi iväg för att träffa ett par som bor här. De välkomnade oss med öppna armar och bjöd oss på fika och visade deras lokaler. Vi fick även höra deras vittnesbörd som påverkade och inspirerade oss otroligt mycket. Vi fick höra om hur det kan se ut att gå från att vara troende muslim till att bli kristen.

På eftermiddagen var det dags för en sorts bastu-bad! Många av oss har sett fram emot detta hela veckan. Vi var väldigt förväntansfulla men också ganska nervösa. Man får kroppen skrubbad och intvålad så att all död hud föll av. Själv tyckte jag att det var en fantastiskt upplevelse. På långfredagen blev vi tvättade rena!

Vi fyndade 2 kg jordgubbar för 28kr efter badet på en marknad. 

På kvällen fick vi undervisning om Jesus ord på korset: Det är fullbordat! Förlåten är sönderriven och vi har fritt inträde till Gud i det allra heligaste.

Nu är det dags att ladda för en ny morgondag i denna härliga stad!

Ronja Heule 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.