Långfredag på moves påskläger

Kära vänner, jag har tagit mig en stund på hotellets balkong för att reflektera lite och för att dela med mig av mina reflektioner. Det är så mäktigt att vara här och vi känner tydligt att ni finns med oss i bön. TACK!

Vi har under några dagar fått en inblick i landet, kulturen och religionen här – och det har gripit tag i oss alla. Det är väldigt spännande att få vara med och se hur Gud arbetar med oss som grupp och som individer. Det är spridda åldrar i gruppen, vi är olika, kommer från olika ställen och lever i olika livssituationer, men vi har ett gemensamt: Vi är alla del i Guds stora familj! Och det binder oss samman.

Den andliga och sociala gemenskapen i gruppen är mycket god och gruppen har svetsats samman på ett sätt som inte någon människa klarar av att göra. När vi hör böneutropen så tar någon i gruppen spontant initiativet till en gemensam bönestund om att Herren ska stärka de kristna i landet och att fler människor här ska få upptäcka Jesus. Det är mäktigt!!!

Skärtorsdagsmässa

Igår fick vi fira en fin skärtorsdagsmässa tillsammans. Idag, på långfredagen, har vi haft ett lite lugnare program för att, i undervisning, bön och lovsång få stilla oss inför faktumet att Jesus led och dog i vårt ställe. Vi har haft egen tid med Gud då vi fått meditera över bibeltexter, be och reflektera på egen hand. Ikväll ska vi än en gång få undervisning av Anders Ek över ett av breven i Uppenbarelseboken. Vi längtar alla till att få fira påskdagens gudstjänst tillsammans med våra kristna syskon i den lutherska församlingen här.

Anders Ek undervisar

Det har slagit mig så många gånger under denna resa hur passande det är att göra en sån här resa just under påsken. Genom undervisning, bön och lovsång får vi påminnas om vad Jesus Kristus har gjort för oss – och för just mig. Och genom att vi är där vi är och genom att vi får möta kristna här gör att vi får en kraftig påminnelse om att detta budskap inte bara gäller mig – utan också hela världen, dvs också alla de människor som vi möter här. Lägrets tema sammanfattar detta: ”To save the world”.

En historisk byggnad där man plockat bort tvärbalken i korset.

Frimodigheten hos våra kristna syskon här har gjort starkt intryck på oss alla i gruppen. Om de kristna här är så frimodiga att dela evangeliet, trots att detta innebär stora risker – vad med oss som lever i ett land där vi fritt får berätta om Jesus….? Herre, gör oss mer frimodiga att berätta om Dig och allt det Du gjort för oss. Tänd oss – och sänd oss ut med Evangeliet. Låt många människor över vår jord få möta dig just denna påskhelg. Amen!

En välsignad påsk tillönskas er alla

från movegruppen genom Rakel Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Kul att läsa lite om er resa. Gud välsigne er och en Glad Påsk!
    Kramar Åkessons

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.