Måndag i Främre Asien

l dag har vi varit på en tur och försökt ta in vidden av denna gigantiska stad. Våra vänner tog oss till ett tv-torn där

Utsikt från TV-tornet

vi åkte upp till 34:e våningen (ca 380 m). Förmiddagens dis lättade och vi fick en fantastisk utsikt över staden med minst 16 miljoner invånare. Och de allra flesta av dem känner inte Jesus, men Han känner dem! Moskéernas kupoler och minareter står tätt bland de myllrande husen. Har uppe kunde vi be för stadens folk i alla väderstreck.

Främre Asiens största moské

Sedan åkte vi till landets största (och världens 14e största) moské som invigdes för drygt tre år sedan. Under böneutropet stod vi på trottoaren utanför och bad frimodigt att ”Vi tror på Gud Fader allsmäktig, himmelens och jordens skapare…”! Själva moskén var vacker och mäktig, men vi upplevde en både fysisk och andlig tomhet. Jag längtade efter att stämma upp i lovsång till vår Gud i den fantastiska akustiken.

Insidan

Ikväll samlar vi oss för bibelstudium och reflektion tillsammans. Vi är tacksamma för allt gott vi får ta del av som våra vänner har förberett och planerat.

/Ida Salomonsson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Intressant att läsa. Gud vare med er!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.