Nödhjälpen har kommit fram!

Nu har nödhjälpen till våra vänner i låglandet i Etiopien kommit fram. I juli styrde tolv lastbilar med 122 ton majsmjöl färden mot låglandet. De var även lastade med 3343 filtar till de allra fattigaste.

Det är en stor glädje att konstatera att kyrkan, Etiopiens evangeliska lutherska kyrka EELC, har hittat kanaler till en laglig distribution. Ledarna för kyrkan har lagt ner en hel del arbete på att besöka kontor, både lokalt och regionalt, för att få klart med alla tillstånd. Det är viktigt att utdelningen görs offentligt och att allt registreras annars kan de som svälter förlora den nödhjälp som staten ansvarar för.

Det var en speciell dag för EELC genom att massmedia bevakade händelsen liksom samhällsföreträdare från både lokala och regionala myndigheter. EELC kommer att få en positiv respons genom att detta visar att kyrkan värnar om människor i nöd. Det ger även en öppning för evangeliet. Kyrkans ledare och folket i låglandet hälsar och tackar så innerligt för hjälpen från Sverige.

Vännerna i låglandet, som drabbats av uteblivet regn, har nu sått majs och längtar efter att regnet skall komma i rätt tid och i rätt mängd. Sedan planerar de för att så teff som utgör basfödan i området. Hur det går vet vi inte i nuläget. Blir det ingen skörd överhuvudtaget så behövs nödhjälpen för en lång tid framöver.

Tack till er alla som skänkt pengar. 14637 personer har nu fått möjlighet att äta två mål mat om dagen. Tidigare åt de endast en enda måltid per dag. De övriga måltiderna bestod då av löv och gräs.

Nu går vi vidare och vädjar om fler och större gåvor. I nuläget har vi samlat in 777 000 SEK och har som mål att nå 1,6 miljoner sek. Kyrkan har aviserat att det finns flera områden där de är verksamma som lider brist på mat.

Be och Ge!

Plusgiro 5 58 43-7

Bankgiro 476-1144

Swish 123-495 65 95

IMG_2320IMG_2306IMG_2300IMG_2269IMG_2324IMG_2313 IMG_2285

Jonny Bjuremo

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Nu tar vi nya tag så att målet nås med insamlingen.
    Gud älskar en glad givare.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.