Ny vecka

Ytterligare en helg har passerat. En lugn helg med för mig goda möjligheter att delta i gudstjänster via internet. Texterna om Tomas som tvivlade på Jesu uppståndelse…… Och även om han tvivlade så förändrades inte faktum att Jesus hade uppstått, att han levde och att han lever också idag. Han är här nu och mitt i all ovisshet och förvirring.

Jag fortsätter att göra lite allt möjligt och ingenting. Nästan varje dag tar jag en promenad bortåt kväll. Men det har börjat regna och vissa dagar har det gjort att det inte blivit någon promenad. Bilden tog jag igår när jag gick en av mina vanliga rundor. Vägen är bilväg men inte så ofta använd av bilar för på ett par ställen är det riktiga lerhål och svårt att passera.

Bland de personer jag möter har något flera börjat använda andningsmask. Det verkar som att det har varit lättare att sluta ta i hand när man hälsar. Kanske för att en ansiktsmask kostar sh 50 (ca 5 kr) och det periodvis har varit svårt att få tag på även om de lokala skräddarna syr upp sådana.

Myndigheterna fortsätter att följa upp och sätta i karantän de personer som har varit i kontakt med en smittad med corona. Ett reportage på nyheterna visade hur polis och medicinsk peronal söker upp personer och för dem till en plats för karantän. Det kan vara en skola, ett hotell, ett college eller liknande. Och varje person måste själv betala för vistelsen där.

Personer som brutit mot utegångsförbudet blir arresterade och satta i karantän. Häromdan sas det att nästan 500 personer arresterats, bland dem också en parlamentsledamot. Likaså har det rapporterats om en grupp personer som sas fara från Nairobi till Homa Bay med en avliden för begravning men det visade sig att kistan var tom. Senare visade det sig att föraren av bilen var smittad.

Regnen har lett till översvämningar och jordskred i några delar av Kenya. På gränsen mellan West Pokot och Elgeyo-Marakwet var det ett stort jordskred i lördags och flera personer har omkommit och fortfarande saknas 15 personer. Regn- och lervatten har sköljt bort bland annat en skola, en polisstation och marknadsområden. Samma område drabbades också i höstas av liknande problem vid ihållande stora regn. Det förutspås mera regn och olika områden i Kenya varnas för översvämningar i samband med det.

Så även om många försöker leva så normalt som möjligt så finns det också de som drabbas av andra svårigheter än corona. Och för många, i alla fall häromkring, så är det där med corona väldigt konstigt och något som framför allt finns ”långt borta”.

Hälsningar från Kerstin Nilsson

missionär, Kenya

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

1 kommentar

  1. Tack för bloggen Kerstin!
    I bön. Ps 23
    /Henrik

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.