Nya missionärer till Peru!

Nya missionärer till Peru

ELM har den stora glädjen att presentera två nya missionärer till Peru: Birgitte och Stefan Olsen, Örkelljunga. Birgitte är socionom och arbetar på Strandhem som lärare på bibelskolan och ansvarig för barnverksamheten där. Stefan är möbelsnickare och studerar till socialpedagog på Önnestads folkhögskola. Birgitte och Stefan är båda födda i Danmark men har i drygt 12 år bott i Örkelljunga och varit aktiva medlemmar i ELM föreningen där. Stefan är också kallad till predikant i ELM. Birgitte och Stefan har tre söner: Frederik (10 år) William (8 år) och Alexander (5 år). Sändningen kommer att ske i nära samarbete med ELM i Danmark.

Under hela 2019 har ELMs Nämnd för Utlandsmission arbetat med frågan om hur arbetet i Peru ska kunna fortsätta när våra nuvarande missionärer Håkan och Sinnika Ekström åker hem sommaren 2020. Utlandsstyrelsens avsikt har hela tiden varit att finna missionärer som kan arbeta tillsammans med Hjalmar och Lisa Unosson och bidra till en större arbetsgemenskap. Samtidigt har ELMs ekonomi utvecklats så att ELM inte på egen hand kan bära två missionärsfamiljer.

Därför är det ett stort bönesvar att det är just Birgitte och Stefan vi har lyckats rekrytera. Eftersom de är väl kända i ELM Danmark har vi kommit till en överenskommelse med dem om att ELM Danmark står för lönekostnaderna för Olsens under fyra år och ELM Sverige står för omkostnaderna.

Har vi råd att sända nya missionärer?

– Man skulle kunna vända på det och fråga: har vi råd att inte sända nya arbetare? säger ELMs missionsledare Daniel Ringdahl. Samtidigt är givetvis vår ekonomi pressad vilket begränsar möjligheterna, men just därför ser vi den här rekryteringen som Guds förunderliga hjälp och ledning! Den ekonomiska överenskommelsen med ELM Danmark är en förutsättning för att vi ska kunna skicka Olsens till Peru, och vi tackar Gud för denna himmelska planering!

– Ändå är vi fortsatt beroende av att givandet ökar för att på lång sikt klara av våra åtaganden på de olika fälten, fortsätter Daniel Ringdahl. Vi har fått ett starkt gensvar på insamlingskampanjen under november och december och ser ut att sluta 2019 på -1,5 mkr. Det ska jämföras med prognosen i september på -3 mkr. Samtidigt är merparten av gåvorna nov-dec större enskilda gåvor och inte intäkter som vi kan räkna med på lång sikt. Därför är det fortfarande nödvändigt att de regelbundna gåvorna ökar, och vi måste fortsätta arbeta med alternativa intäktskällor, samtidigt som gensvaret ger oss frimodighet att gå in i 2020.

Vi tackar Stefan och Birgitte för att de ställt sig villiga till tjänst för ELM på missionsfältet och vi gläds över att deras många gåvor får komma till användning i missionsarbetet. De kommer att gå en missionärsutbildning på Dansk Bibel Institut (DBI) i Köpenhamn och läsa deltid på distans under våren 2020 och med ökad hastighet under hösten 2020. Enligt nuvarande plan kommer utresa att ske i januari 2021. Nu får vi tillsammans TACKA och PRISA Herren för detta stora bönesvar och innesluta hela familjen i bön under deras förberedelse inför utresa.

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

1 kommentar

 1. Tacksamheten är stor. Gud är god och han har omsorg om oss. Till och med om ett litet missionssällskap!
  Det är inte slut med Guds trofasthet!
  Må Herren leda oss även i fortsättningen.
  I bön för fältet i Peru, fam Olsen och ELM.
  /Henrik

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.