Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA

Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har anlänt säkert i Kenya igen efter tre veckor i Sverige. De fick chansen att träffa många missionsvänner och berätta om sitt arbete, de besökte svenska skolor och social verksamhet, och var till slut med på ELMs årskonferens. Det blev kära återseenden med många gamla vänner. 

De kommande åren behöver BCM utveckla sin verksamhet för att kunna fortsätta bedriva skolverksamhet – ett preventivt arbete som erbjuder gratis skolgång till barn i ett utsatt område. Nya krav ställs på skolan som gör att BCM måste utöka både mark och faciliteter. ELM kommer bjuda in företag att vara med och möjliggöra inköpet. Är du företagare, eller känner du någon företagare som skulle kunna vara intresserad? Kontakta Johannes Heule (johannes.heule@elmbv.se) för mer information.

 


 

ETIOPIEN

Från Etiopien har vi fått rapporter om att säkerhetsläget har blivit något bättre. Fortsätt be för ett tryggt Etiopien! Gällande barnverksamheten Asella Children Ministry (ACYM) som ELM stöder har den senaste tiden varit prövande. Verksamheten är hårt pressad ekonomiskt. Ta också med den i bön!

Andra inlägg

Tuonane tena, Kenya!

Tuonane tena, Kenya!

Det var konstigt att komma tillbaka till vardagen och människorna här i Sverige. Inte för att det kändes ovant eller...

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.