Överträffade förväntningar och kort tid kvar

Kära vänner,

Senast vi skrev låg den intensiva februarimånaden framför oss. Nu är den bakom oss, och vi kan konstatera att mycket blev väldigt lyckat och överträffade våra förväntningar.

Det vi särskilt vill nämna är äktenskapslägret som vi höll tillsammans med Frederik och Lise Berggren Smidt från Danmark. Nio par var med och vi upplevde det som ett par fina dagar, och vi ber och hoppas att de var och en fick med sig något för att stärka sin parrelation!

I slutet av februari hade vi en missionärskonferens på ett hotell vid havet i Huanchaco, Trujillo. Det var vi, volontärerna, Frederik och Lise samt Roar Steffensen som var med. Även detta blev väldigt fina dagar, där vi fick påfyllnad genom god undervisning, gemenskap och förbön för varandra. Vi var flera som upplevde det som viktiga dagar, utifrån vad vi var och en står i just nu!

Förra veckan var lite lugnare, som en paus mellan alla besök och aktiviteter i februari och skolstarten för barnen (som var i måndags, 11 mars). I denna paus har Lisa bland annat jobbat med Kom & Se, ett missionsmaterial för barn. Den intresserade kan läsa mer här: komochse.se

Materialet som ligger ute just nu handlar om ELMs mission i Främre Asien, men inför nästa läsår kommer det alltså att bytas ut till att handla om Peru.

På bilden ser ni Frederik Berggren Smidt och Hjalmar tillsammans med IELCHs styrelse.

I helgen som gick var volontärerna i Piura. De reser upp en helg i månaden för att stötta pastor Gonzalo i det evangeliserande arbetet. Ambitionen är också att kyrkans egna ungdomar från Chiclayo, som volontärerna umgås mycket med, ska följa med för att hjälpa till och kanske framför allt för att lära känna pastor Gonzalo och de människor som kommer till samlingarna. Denna helg följde fyra peruanska ungdomar med, väldigt roligt!

Hjalmar jobbar också med några stadgeändringar för missionens del, försäljning av missionens minibuss och att hitta flyttfirmor för transport mellan Peru och Sverige. Ja, för nu närmar det sig onekligen ett avslut av vårt Peru-liv. Rakel Smetana har nyligen kommit till Peru för att vi tillsammans ska processa många av frågorna kring hur missionen ska fungera framåt så länge som det inte finns missionärer på plats. Vi försöker samtidigt ta oss tid till att träffa de människor vi umgåtts med och levt med under sex år i landet och som vi måste lämna…. Och så är det givetvis mycket praktiska saker att ordna med inför flytten. Be gärna för vårt avslut här och vår ingång i Sverige senare i år, både allt praktiskt, socialt och emotionellt!

Här nedan ser ni ett par bilder från en barnkarneval i Las Lomas, som Hjalmar och Erik och Anneli var med på:

Många hälsningar från oss!
Hjalmar & Lisa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Tack för ert inlägg! Roligt att bli uppdaterad.
    Gunnel

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.