Pannkaksutflykt och grisfest

I lördags gjorde vi i vår familj en kortare utflykt till en ekologisk park här i Piura. Eftersom jag numera har nationellt körkort kunde vi ta missionens bil och köra dit. Det var skönt att åka själva i egen bil, det har vi ju inte kunnat innan. Vi hade förberett med pannkakor, dricka och kubb.
Jag slog in parkens namn på Google Map och fick en klar vägbeskrivning, 6 km skulle ta 20 minuter i stadstrafik. När vi nästan kommit fram så var vägen uppriven och vi fick köra en omväg runt kvarteret och sen skulle vi komma in i parken, trodde vi. Det visade sig att vi valt att köra in bakvägen i parken. Vägen ledde genom ett sopberg, fullt av plastpåsar, pet-flaskor, hägrar och svarta stora fåglar och där man tänt fyr för att göra sig av med resterna. Det kändes inte så välkomnande.

Väl inne i parken kunde vi spela vårt kubb och äta vår mat i lugn och ro. Det blev till slut en lyckad familjestund.

På kvällen var vi inbjudna till 65-års kalas kl.18. Edgardo är med i församlingen och gillar att grilla. Han hade dagen till ära inhandlat en gris på 30 kg som han fäst upp över en koleld. Där hade han stått i drygt fem timmar och grillat. Vi gick dit kl.20 men då hade inga andra kommit så vi gick hem igen och grisen var inte riktigt klar. När vi kom dit 21.30 var där en hel del folk så vi satte oss i ringen. Efter cirka 20 min började man så smått gå runt och servera lite läsk och sen några småkakor som man fick ta från en bricka. Därefter hälsades alla välkomna och man började fotografera i alla olika konstellationer med början i den närmaste familjen. Efter ytterligare en dryg halvtimme serverades vi av den helstekta grisen med potatis, grönsaker och tillhörande såser. Väldigt gott.
Mvh Håkan Ekström

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.