Påskläger i Främre Asien

Äntligen blev det dags för Moves påskläger ”To save the world 2023”. 18 glada resenärer landade i söndags kväll i Främre Asien för att under en veckas tid få uppleva landet och kulturen och få fira påsk tillsammans med varandra och med lokala kristna. Deltagarna är från 17 till 35 år och kommer från olika delar av Sverige, främst Skåne.

Vi har nu tillbringat första dygnet tillsammans och redan fått uppleva mycket. Vi har bland annat fått undervisning om varför människorna här Främre Asien behöver Jesus samt gjort en utflykt i det vackra vårvädret för att se staden ovanifrån samt besöka en av världens största moskéer. Besöket gjorde stort intryck på oss alla. Extra starkt blev det när det blev dags för böneutrop. Den gigantiska moskén fylldes till bredden av imamens röst – och ändå upplevdes allt så ekande tomt…


Ikväll har vi fått fantastisk undervisning av Johannes (Heule) om Johannes (lärjungen). Temat för kvällen var ”Intill Guds famn”. Vi har blivit påminda om att även vi, liksom Johannes, får vila i Guds trygga famn och vid hans hjärta. Även vi får kalla oss ”den lärjunge Jesus älskade”. Hans kärleksfulla hjärta slår både för oss och för alla människor vi mött idag och som nåtts av de många böneutropen under dagen.  Tänk om det istället kunde vara det härliga evangeliet om Jesus Kristus och hans kärlek och nåd som fick ljuda vida omkring genom högtalarna i denna vackra miljonstad…..

Vid kvällens ”runda” då alla deltagare fick dela sina intryck konstaterade vi  hur fort vi blivit sammansvetsade i gruppen. Som en av deltagarna sa: ”Det känns som att vi varit här en vecka redan.” Vi vet att det inte är någon slump att det är just vi som är här just nu. Jesus har fört oss samman för att tillbringa tid med honom och med varandra. Vi är förväntansfulla på vad Gud vill ge oss och göra med oss denna påskvecka. Tack för att du vill följa oss i bön och här på bloggen.

Rakel och Susanne Smetana

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.