Påskläger i Främre Asien

Äntligen blev det dags för Moves påskläger ”To save the world 2023”. 18 glada resenärer landade i söndags kväll i Främre Asien för att under en veckas tid få uppleva landet och kulturen och få fira påsk tillsammans med varandra och med lokala kristna. Deltagarna är från 17 till 35 år och kommer från olika delar av Sverige, främst Skåne.

Vi har nu tillbringat första dygnet tillsammans och redan fått uppleva mycket. Vi har bland annat fått undervisning om varför människorna här Främre Asien behöver Jesus samt gjort en utflykt i det vackra vårvädret för att se staden ovanifrån samt besöka en av världens största moskéer. Besöket gjorde stort intryck på oss alla. Extra starkt blev det när det blev dags för böneutrop. Den gigantiska moskén fylldes till bredden av imamens röst – och ändå upplevdes allt så ekande tomt…


Ikväll har vi fått fantastisk undervisning av Johannes (Heule) om Johannes (lärjungen). Temat för kvällen var ”Intill Guds famn”. Vi har blivit påminda om att även vi, liksom Johannes, får vila i Guds trygga famn och vid hans hjärta. Även vi får kalla oss ”den lärjunge Jesus älskade”. Hans kärleksfulla hjärta slår både för oss och för alla människor vi mött idag och som nåtts av de många böneutropen under dagen.  Tänk om det istället kunde vara det härliga evangeliet om Jesus Kristus och hans kärlek och nåd som fick ljuda vida omkring genom högtalarna i denna vackra miljonstad…..

Vid kvällens ”runda” då alla deltagare fick dela sina intryck konstaterade vi  hur fort vi blivit sammansvetsade i gruppen. Som en av deltagarna sa: ”Det känns som att vi varit här en vecka redan.” Vi vet att det inte är någon slump att det är just vi som är här just nu. Jesus har fört oss samman för att tillbringa tid med honom och med varandra. Vi är förväntansfulla på vad Gud vill ge oss och göra med oss denna påskvecka. Tack för att du vill följa oss i bön och här på bloggen.

Rakel och Susanne Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.