Påskläger på helig mark

För några dagar sedan reste 17 förväntansfulla resenärer, från Norrbotten i norr till Skåne i söder, till Främre Asien för att få fira påsk här. Vi bor i en stor stad på ett trevligt hotell. I hotellets källare finns ett konferensrum där vi har undervisning på förmiddagarna och på kvällarna. På eftermiddagarna åker vi ut på utflykter för att uppleva landet och kulturen samt för att se och förstå hur religionen tar sig i uttryck i detta land.

I går förmiddag fick vi undervisning om hur det ser ut för de fåtalet kristna som finns i landet och blev inspirerade över vad Gud gör i detta land. På eftermiddagen fick vi besöka olika gamla vackra kyrkor, där det också finns viss verksamhet än idag. Vi fick också ägna tid att be för de kristna i landet och för att fler ska få lära känna Jesus. I en av kyrkorna stämde vi spontant in i en härlig lovsång och mina ögon tårades när de mäktiga orden ekade i den vackra kyrkan: ”Ropa till Gud över hela vår jord, stiger en hyllning en hymn utan ord. Berg faller ner, havets vågor bryts, när vi hör HERRENS namn. Din kärlek och glädje nu fyller min själ. Min sång går till honom som gjort allting väl. Inget kan mätas med löftet jag har i dig.”

På kvällen fick vi undervisning om olika bibliska personer som bott och verkat i dessa delar av världen. Vi står på helig mark. Lägrets huvudtalare, Sven Hammarberg, fick lyfta fram hur dessa personers liv och tjänst kan få inspirera och utmana oss idag på ett personligt plan.

Vi har en spännande vecka framför oss och vi ska blogga en del under veckan så att ni kan följ oss på vår resa. Tack för att ni följer oss i bön.

Rakel Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Tack för inlägg!
    Roligt att följa er. Ber för er och alla runt omkring er!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.