Peru – att bo tillsammans

Hej allihopa! Här i Piura bor jag tillsammans med två danska tjejer och det är första gången min boendesituation ser ut så. Efter att ha levt själv i en etta utan kompisar i närheten så välkomnade jag verkligen att få sällskap här! Vi har våra egna rum så det finns definitivt möjlighet att dra sig undan, vilket vi alla tre har behov av. Men det är så härligt att få spontana samtal i köket, fråga om någon vill se en film, dela på mat eller ha sällskap till affären.

Mina och Rebekkas blå plättar

Samtidigt har det uppstått en del oenigheter, till exempel kring städning (såklart). Men vi har löst konflikter på ett bra sätt och är ärliga med varandra kring hur vi tänker kring vårt hem och vår gemenskap. Och vi är noga med att respektera varandra och visa förståelse för hur vi fungerar som personer. Vi ger varandra utrymme och omtanke.

När man vill sitta ihop, men ändå inte vara social

Det här mötte mig när jag kom in i köket häromdagen. Vi har alla uttömmande och sociala arbetsuppgifter, så att få komma hem och kunna umgås i tysthet med sin egna musik/tv-program är något vi alla uppskattar.

Jag har älskat att bo med andra och ser fram emot att flytta hem till mina föräldrar några månader när jag kommer till Sverige.

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.