Peru – chokladlycka

Hej allihopa! I Sverige innan jag åkte fick jag en del frågor kring hur jag tänkte fortsätta äta en växtbaserad kost här i Peru. Och jag visste själv inte hur det skulle fungera. En del personer jag pratade med sa att det antagligen skulle bli väldigt svårt, medans andra sa att det inte var några problem. Att laga mat själv är hur enkelt som helst och majoriteten av alla restaurangbesök och hembjudningar har gått toppen! Det är såklart vissa matvaror som jag saknar här och en av dem har varit riktigt god choklad. Den mesta chokladen här innehåller mjölk och är det mörk choklad så koster den dubbelt så mycket som i Sverige.

Så gissa om jag blev glad när jag fick höra att det öppnat en helt vegansk chokladbutik ca två minuter från vår lägenhet! Jag och Jonathan gick dit i lördags och köpte brownies och fick även smaka på vars en chokladpralin. Killen som jobbade i butiken var från Turkiet. Chokladen var så otroligt god och har vunnit flera priser i olika tävlingar. Jag kommer definitivt besöka butiken fler gånger!

Två brownies för ca 13 kr st

Jonathan och våra brownies

Idag åker vi iväg på retreat. Ska bli skönt med miljöombyte!

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Hej kära Anna!
    Mums! Choklad och brownies, vilka höjdpunkter 🤗! Önskar dig en god och välsignad retreat. 🙏
    Kram Margareta

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.