Peru – Gringos på besök

Hej allihopa! Förra helgen hade vi nöjet att välkomna gruppen från Sverige hit till Piura. Det var så härligt att få se några bekanta ansikten och få samtala om livet här i Peru.  Jag delar mycket gärna med mig av mina erfarenheter och det känns roligt att få visa delar av vardagen här. Och äntligen fick vi fira gudstjänst med full lokal! 😊

En reflektion jag gjorde under helgen var hur annorlunda det var att se så många ljushyade människor, gringos. Särskilt i icke-turiststäder som Piura drar vi till oss uppmärksamhet.  Tydligen har jag, liksom peruanerna här, börjat titta en extra gång på människor som inte är härifrån. Min första reaktion när jag ser en turist är att jag vill gå fram och fråga var han/hon kommer ifrån och gör här. Men det är väl antagligen så alla andra runtomkring ser på mig, oavsett hur hemma jag känner mig. En turist som inte kan spanska och har hamnat på ett inte så självklart resmål… 😅

Ett annat spännande besök fick jag under en av mina springturer. Helt plötsligt springer det en räv över gången framför mig. Den var så liten och jag förstod först inte vad det var för djur. Helt olik den räv jag såg en gång i skogen i Sverige som fick mig att cykla iväg det snabbaste jag orkade. 😂

Anna Nord, volontär 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Så roligt att vi fick komma till er och både umgås och fira gudstjänst!

    Svara
  2. Härligt att läsa om hur du har det! Känner SÅ igen mig i reaktionen när man ser en annan gringo hahah! 😀

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.