Peru – lära känna Piura

Hej allihopa! I lördags blev jag och Tindra visade runt i stan av en tjej från kyrkan. Vi tog först bussen in till centrum och besökte en stor lekplats där vi körde trampbil. Inte nog med vi är blonda och vita, nu fick vi ännu mer uppmärksamhet på grund av våra skratt och skrik när vi var påväg ner för höga kanter eller in i vattentornet. Det verkade vara roande för människorna som tittade på.

Därefter besökte vi ett museum, en rolig butik och promenerade runt. Vi tog en taxi till en by utanför Piura som heter Catacaos. Där fanns det många olika hantverk att titta på, en del finare än andra. Efter en stunds vila i en park tog vi bussen hem.

Catacaos

Jag älskar att utforska nya ställen och städer, men här i Peru med tanke på säkerheten har det varit svårt. Eftersom man inte vet vilka områden som är okej att röra sig i har jag inte kunnat se mig omkring lika mycket som jag skulle vilja. Så att lära känna Piura får ta lite längre tid än det vanligtvis skulle gjort!

Smyckad gata i Piuras centrum

Till helgen blir det ett litet miljöombyte. Vi ska spendera en natt på hotell ute vid kusten. Det ska bli väldigt härligt att få bada, läsa böcker, spela spel och äta bortalagad mat!

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.