Peru – livet i karantän

Hej allihopa! De har gått ett tag sedan jag uppdaterade här och om ni läst Rakels förra inlägg så vet ni varför. Vi sitter just nu i karantän och vet inte riktigt hur framtiden här i Peru ser ut. Nya besked och beslut avlöser varandra titt som tätt, så vi kan inte göra mycket annat än att vänta.

Jag har flyttat till Ekströms och sover på en madrass i deras vardagsrum. Efter att danskarna åkt kändes inte längre vår lägenhet som ett hem, och när vi dessutom fick besked om karantän var det inte optimalt att jag skulle vara där borta själv. Nu kan vi fortsätta med Theas skola som vanligt och jag riskerar inte att fastna i en annan bostad i fall fler restriktioner läggs till.

Att inte kunna gå ut, annat än till affären, gör att mina vanor har ändrats en del. För att hålla igång kroppen satsar jag mer på styrketräning än löpning och promenader. Kvällar och ledig tid läser jag böcker, spelar spel eller kollar film tillsammans med de andra. Till min stora förvåning flyger tiden förbi och jag kan knappt tro att det redan gått 10 dagar. Det beror antagligen på det underbara sällskapet jag är omgiven av.

Vi håller ut och slänger oss på Jesus, som mitt i allt detta är det enda som verkar stå fast och inte rubbas.

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

2 Kommentarer

 1. Anna Anna, Du är fin du!! 💕 Tack för din positiva inställning mitt i allt. Kram på dig från Arequipa! 💕

  Svara
 2. Hej kära Anna!
  Fint att höra från dig, och lite hur ni har det. Gott att ni är tillsammans! Vi ber för er. Hälsa alla!
  En bön att be, som jag hört och läst.:
  Jag kan inte, Herre.
  Du kan.
  Herre, hjälp mig!
  Tack Herre!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.