Peru – tillbaka i Sverige

Hej allihopa! Hemresan till Sverige förra veckan var spännande. Militärflygplats, manuell passkontroll, narkotikahundar, flygrekord med SAS osv. Jag har känt mig så väl omhändertagen av flygpersonal, polisen ombord på planet samt av ambassaden/UD. Efter 13 timmar i luften väntade 6 timmar i bil innan vi var framme i Markaryd. Vi hade bestämt att jag skulle sitta i självvald karantän tillsammans med Ekströms för att kunna avsluta Theas skola. Det innebär att vi nu avklarat halva och att jag på onsdag avslutar mitt uppdrag som Move-volontär och åker hem till min familj i Helsingborg. På vägen hämtar jag upp min fästman som jag inte träffat på 10 månader. Så spänningen hänger kvar än 🙂

Känslan av att vara tillbaka till Sverige är inget jag någonsin upplevt tidigare. Allt är så familjärt, men ändå kändes det i början inte som att jag hörde hit. Livet i Piura är så långt borta just nu och känns ibland bara som en dröm. Jag sörjer de två månaderna vi förlorade där, samt att inte ha fått ett riktigt avslut. På grund av karantänen kunde man inte träffas och säga hejdå. Men jag vet att vi inte hade något val och när jag nu hör om ytterligare restriktioner och svårigheter för hemresor från Peru, är jag så tacksam att vi är här nu.

Gud har burit oss ända hem och jag vill aldrig glömma friden Han inneslutit mig i, mitt i all turbulens och osäkerhet.

Anna Nord, volontär 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Hej Anna – och familjen Ekström! Skönt att det gick så pass snabbt att få ordnat hemresa och att ni är hemma igen.
    Tack för att vi har fått ha er som våra utsända i Peru! Även om det inte märkts så mycket här på bloggen så tror jag att många följt i er i tankar och i bön. Vi önskar er nu goda dagar hemma, med nära och kära fästmannen!
    /Eva o Sven Olof

    Svara
  2. Finaste Anna! STORT TACK för din fantastiska insats som movevolontär! Du har gjort ett fantastiskt och ovärderligt arbete! Gud välsigne dig! Stort tack för alla dina fina bloggar också. Estamos en contacto hermanita! 💕

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.