Peru – träning i ny miljö

Hej allihopa! Innan jag kom hit till Piura var jag lite orolig över vilka möjligheter det skulle finnas för träning. Jag älskar att röra på mig mycket och har de senaste tre åren haft lyxen att bo 200 meter från skogs- och sjöområde. Men hur skulle det bli här i Peru? Alla som brukar ut och springa vet att det inte är någon höjdare i stadsmiljö. Mycket trafik och stopp. Dessutom fick jag veta en del om säkerheten här och att det inte är alla områden som är bra att röra sig i.

Men ca 1 km från lägenheten där jag bor finns ett område med sand, träd, fotbollsmål samt en betongbana runtomkring på ca 1,5 km. Det rör sig en hel del folk där, både löpare som jag och de som styrketränar. Vissa eftermiddagar och kvällar samlas även fotbollslag. Jag brukar ofta hälsa på de jag möter och får alltid leenden tillbaka. Jag är så tacksam att jag har den här möjligheten till rörelse, särskilt efter 8 timmar av stillasittande arbete i skolan. Om jag inte springer burkar jag ibland ta promenader med en podd i hörlurarna. Favoriterna just nu är P3-dystopia, Food Pharmacy-podden och Exploring My Strange Bible. Just nu är jag väldigt nöjd med det, men jag saknar svensk natur. Lyckligtvis får jag besök från Sverige under året och då blir det en del utforskande av den peruanska naturen. Gissa om jag ser fram emot regnskog och berg!

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.