Rapport från kontoret

Jag har haft några dagar i ett något lugnare tempo mellan två intensiva perioder. Det har varit jätteskönt att kunna sitta på kontoret och i lugn och ro arbeta med förberedelser och lite administrativa uppgifter. Det är en hel del att sätta sig in i, för min del, och det går långsamt framåt.

Just nu har jag en del arbete att göra med förberedelser inför årskonferensen 2019 och ikväll är det avstämning inför styrelsesammanträdet nästa helg. I veckoslutet åker jag till Göteborg dels för att medverka i en nätverksdag för reformatorisk luthersk tro samt Församlingsfakultetens temadagar om Augsburgska bekännelsen, dels för personalträff. Inte minst nätverksdagen ska bli spännande. En av världens absolut främsta lutherforskare, Robert Kolb, kommer att hålla två föredrag utifrån sin bok The Genius of Luther’s Theology: A Wittenberg Way of Thinking for the Contemporary Church, och jag ska få ge en kort respons på föredraget och sedan föra ett kort samtal med professor Kolb. Det ser jag verkligen fram mot!

Fler saker som står på programmet: en bibelkrönika ska skrivas till tidningen Dagens fredagsnummer, och en predikan ska förberedas till ELM Gagnef på söndag kväll. Men nu ska jag snart gå till Friskis en sväng innan det är dags för kvällens telefonmöte!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Skulle gärna höra den responsen! 🙂 Men får nog hålla mig hemma till helgen. Välsignelser önskas!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.