Rapport från NUM – maj

NUMs senaste sammanträde hölls på ett försommarvackert Bornholm. Vi var närmare bestämt på Bækkely missionsgård och höll vårt möte. Vi var 10 personer runt bordet och 3 -5 personer digitalt.

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara mellan 15 maj till 10 juni. Vi konstaterade även att vi har rekordmånga ansökningar till vårt volontärsprogram. Vi är glada över att så många ansöker om att få åka ut för oss. Att läsa deras ansökningar och förklaringar till varför de vill göra detta är intressant.

Vi går alltid igenom varje land för sig och varje land avslutas med att någon ber speciellt för arbetet där. Från Peru fick vi färsk rapport från Rakel som varit där ganska nyligen. Kyrkan har bildat ett ungdomsråd med ungdomar från de olika församlingarna, som därigenom kan samarbeta och stötta varandra på olika sätt.

Vi ser fram emot att få hit Elisabeth Gwako och Lucy Siele från barnverksamheten Bethesda Childrens Ministry i Nakuru, Kenya. De kommer att vara i Sverige mellan den 22 maj och 10 juni, först i Västerbotten, sedan några dagar i Stockholm och avslutningsvis i Skåne. Kom gärna till årskonferensen i Åhus/Kristianstad och träffa dem där!

Eftersom alla var kvar på Bækkely fram till söndag eftermiddag blev det gemensam aftonbön med mycket sång på lördag kväll. Milka Kofoed Jespersen, som tidigare varit ordförande i NUM, lagade god mat till oss under helgen. Vi blev gott guidade av ELM Danmarks missionsekreterare Helene Koefod Jespersen och Milka när vi besökte Svaneke med flera platser. Söndag eftermiddag var det predikan i Nexö missionshus av Gunnar Åström.

Vi är alla tacksamma för att vi kunde få detta tillfälle att vara tillsammans utanför sammanträdesrummet och prata vanligt med varandra och att ha några fler måltider tillsammans.
Gunnel Gustavsson

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.