Rapport från styrelsen

I helgen träffas riksstyrelsen för ELM på missionsgården Strandhem i Örkelljunga, Skåne. Det är strålande vårväder och full fart på missionsgården med barndag och ledarträff inför sommarens konfirmandläger!

I början av sammanträdet är det alltid rapportgenomgång. Protokoll från diverse styrelser (utlandsmissionen, sverigemissionen, arbetsutskottet, ekonomi …) ska gås igenom och läggas till handlingarna. Själva rapporteringen brukar gå ganska snabbt men det är viktigt att styrelsen håller sig uppdaterad om vad som händer i de olika nämnderna och utskotten.

På fredagskvällen fick vi besök av Johan Svensson, en av våra två ekonomer, som gick igenom årsredovisningen och resultatet per siste mars. Gåvorna har ökat något jämfört med förra året och trenden vad gäller gåvorna är sakta uppåtgående. Samtidigt gör ELM ett omfattande arbete, inte minst i utlandet, vilket medför stora kostnader. Hittills i år är underskottet 750 000 kr. Om du vill vara en missionshjälte och stödja vårt arbete kan du klicka på den här länken eller Swisha din gåva till 123-495 65 95.

I höstas gjorde styrelsen ett upprop där man uppmärksammade ELM-arna på den ekonomiska situationen och bad om en offerinsamling. Föreningen i Kristianstad svarade med att ge ett lån till ELM på 50 000 kr som man på årsmötet i vintras beslutade att efterskänka till ELM. För det är vi mycket tacksamma.

På lördag morgon har vi samtal med representanter för ELM:s nämnd för tidningarna (Tidningsnämnden) för att få en ”inside-rapport” om deras arbete. Vi är alla väldigt glada över att man har lyckats rekrytera en redaktör till Till Liv och ser fram mot att Mattias ska börja i sommar, samtidigt som vi är tacksamma över att biträdande redaktör Stefan höll stånd under hela rekryteringsprocessen och såg till att tidningen kom ut som vanligt. Utöver Till Liv, med fördjupningsbilagan Begrunda, ger ELM ut en barntidning, Droppen. Det är nog den enda kristna barntidningen i landet och den är fantastiskt bra! Titta gärna på den och bli prenumerant – antingen för egen del, eller för barn och barnbarn! Eller varför inte till din missionsförening eller församling?

Efter förmiddagskaffet hade vi ett längre strategisamtal om ELMs närvaro och synlighet i digitala och främst sociala medier. Särskilt inbjudna var Isak Engström (f.d. informationsvolontär för ELM, numera grafiker på Design För Livet) och August Einarsson från ungdomsorganisationen ELU. Det är så mycket information som idag går via sociala medier och ELM kan inte gärna stå utanför det. Därför är vi närvarande inte minst på Facebook, men världen förändras snabbt och trenderna på nätet förändras ständigt. Vi är inte färdiga med diskussionerna ännu men har i alla fall påbörjat dem.

Efter lunch var det en massa diverse-punkter som skulle avhandlas och det är väl så ett styrelsearbete ska fungera: stora strategiska frågor varvade med mindre och enkla saker.

Det var dessutom dags att avtacka Sofia Nilsson, som de senaste åren har varit vår organisations-sekreterare. Hon slutar sin tjänst i nästa vecka för nya utmaningar och vi passade på att tacka henne för hennes goda arbete. Rekryteringsprocessen är inledd och ni får gärna be för rekryteringen.

Det är roligt att träffa styrelsen och få tid för samtal. Var med oss i bön och prata gärna med styrelseledamöter och anställda om de frågor och funderingar som du har.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.