Recibimos y damos

Nu är det party i Chiclayo! Strandhems Bibelskola anlände i måndags och det är full fart på schemat. 19 ungdomar och 2 ledare har kommit för att berika våra dagar och lära sig om mission i Peru. Vi volontärer har kunnat vara en tillgång på vår hemma plan, men vi har också haft en utflykt till Piura vilket vi fick uppleva för första gången med gruppen. Jag ska berätta mer om dessa dagar men först…

Undervisning med Hjalmar och Lisa.

De veckorna innan Bibelskolan kom så var vi igång med våra verksamheter. Det var verkligen skönt att komma in i en rutin och kunna fokusera på att lära känna och delta i de grupper som vi har. Clara började lära kvinnorna i Las Lomas hur man virkar – de ska göra en väska vilket vi tänkte kan vara en bra julklapp eller praktiskt att ha själv. Jag är också taggad på att lära mig! Clara och jag har också varit på en mindre samling för kvinnor utanför Chiclayo. Byn heter Luya och det är en liten evangelisationsprojekt som Isabel av San Antonio leder. De var välkomnade och gästfria. Vi fick smaka mazamorra vilket är nationell efterrätt som liknar kräm. Det var en söt flicka där som hette Genesis (Första Moseboken) och jag tänkte och ber att detta vi var med om är en ”början” på en församling där.

Vi har också haft lite praktiskt fix med våra visum. Gustav och Clara var en sväng till Lima och jag var tvungen att åka en snabbis till Chile att kunna stämpla in i rätt pass. Den 14:de oktober var nationella marsvinsdagen – en delikatess här. Jag åt det på en restaurang med några ungdomar från Coffee & Game, men de andra volontärerna kunde inte tåla hur rätten serveras så det avstod från att smaka. Matkulturen är viktig här och det är spännande att få uppleva så många olika rätter!

Marsvin!

Första satsningen som vi gjorde med Bibelskolan var att bjuda in folk i en park till Coffee & Game (unga vuxnas gruppen). Vi bjöd på lovsång och en dans och sedan gick vi runt och delade ut information. Eleverna var frimodiga trots språkbarriären. Medans vi sjöng såg jag en kille som satt sig nära för att lyssna. Jag gick fram till honom och fick höra att han har haft tuffa år med missbruk och utfrysning sedan hans far gick bort. Han var bara 18 år. Be för Brayan! Vi delade ut många blad och på Coffee & Game nästa dag kom en tjej som vi hade bjudit kvällen innan: ”Så kommer man också att glädja sig i himlen över en syndare som gått vilse och återvänder till Gud… (Lukas 15:7).

Lovsång i Las Musas.

Piura var en fantastisk upplevelse! Det var uppmuntrade att vara bland en grupp med så mycket iver och längtan efter att tjäna. Det var två sports evangelisationssatsningar där vi spelade fotboll och Uno, Bibelskolan dansade och bjöd på Lifehouse draman och Pastor Gonzalo predikade. Många elever blev väldigt tagna och inspirerade av Pastor Gonzalo: en passionerad och hängiven pastor som verkligen brinner för att folk ska lära känna Jesus. De jag tar med mig är det han sa många gånger: Recibimos y damos. Vi tar emot och vi ger ut. Vi tar emot Guds nåd, kärlek och förlåtelse och vi sprider den vidare. Gonzalo illustrerade det genom att berätta om skillnaden mellan Genesarets sjö och Döda havet som både får vatten från Jordanfloden i Israel. Sjön har ett biologisk mångfald och mycket liv. Havet är, ja, död. Varför? Döda havet har inget utlopp. För att kunna ha ”liv i överflöd” måste vi ta emot Guds kärlek och dela den med andra.

Inventering i kyrkan.

Vi träffade ett gäng studenter i Piura (från en kristen studentgrupp som är den peruanska varianten på Credo) som hängde med på de flesta av våra aktiviteter. Det var uppmuntrande att vara med och lära känna dem! Vi volontärer ser fram emot att träffa dem igen under tiden vi är här. Vi avslutade vår tid i Piura med en gudstjänst där vi fick se en respons på sportinsatsen: 6 unga killar som hade spelat fotboll kom och satt längst fram! Be att de fortsätter gå i kyrkan och lära känna Jesus.

Våra vänner från fotbollsplanen.

Tusen tack för förbön och stöd! Så mäktigt att vår Gud svarar.

Varma hälsningar,

Peru volontärerna

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.