Retreat och adventstid i Peru

Hejhej! 

Tiden rusar iväg här i Peru, men vi har hittills fått vara med om flera spännande och härliga upplevelser. I helgen fick vi följa med på ”Retiro” (retreat) ungefär en halvtimme utanför Chiclayo, där vi bor. Det var ett händelserikt dygn med undervisning, lekar och umgänge med olika ledare från de tre lutherska församlingarna i Chiclayo. Vi fick också uppleva vår första jordbävning! Ungefär klockan 6 på morgonen väckte Klara mig och desorienterade gick vi ut ur byggnaden och väntade huttrande på att jordbävningen skulle gå över helt. Tydligen sträckte den sig över delar av Peru, Brasilien, Colombia och Ecuador med en magnitud på 7,5. Det var en märklig upplevelse, men som tur är så var den inte särskilt märkbar där vi var.

Samtidigt som jag tycker att det är väldigt givande och upplivande att få vara med om utflykter och resor, så har jag på sistone verkligen uppskattat att få skaffa sig en vardag här. I början är precis allting helt nytt, så att få hitta rutiner, lära sig hitta i staden och lära känna sammanhanget bättre har varit värdefullt.

Idag är det lördag, vilket för oss innebär innebär mest aktiviteter på schemat i veckan. Just nu när jag skriver detta, så ska jag och Sara (en av volontärerna från Danmark) strax iväg till barnverksamheten i Las Brisas. Därefter är planen att jag och Klara ska öva lite lovsång inför gudstjänsten i Las Lomas imorgon. Till sist ska vi åka till barnverksamheten i San Antonio, som precis kommit igång igen efter två år! På veckodagarna är det istället lugnare och det finns möjlighet till att spendera tiden lite mer fritt. Band annat används den tiden att ringa hem till dem där hemma i Sverige, åka på mindre utflykter, och syssla med egna projekt!

Varma hälsningar till er alla och glad andra advent,
Miriam

SAMSUNG CSC

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Underbart att läsa! Herren vare med er 😊🙏

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.