Semester

Goddagens!

Nu har vi bytt ort igen. Dax för lite semester med sol och bad i Mancora. Lämnade Steffen med familj i Piura kl. 07 onsdagen den 12/7. Bussen gick kl 07:30 vilken vi hann med fåtalet sekunder till godo. Bussfärden tog ca 4 timmar och det var trångt och varmt men häftiga vyer att blicka ut över. Väl framme i Mancora åkte vi mototaxis till vårt mycket mysiga hotell. Tyvärr hade det blivit något missförstånd så det fanns rätt antal rum men saknades sängar. Efter lite om och men så fanns det fem rum med totalt 9 sängar.

Här i Mancora finns det mycket insekter vilket vi upptäckte redan från första sekund. Knott, mygg och grillos (en slags gräshoppa) är något som inte riktigt uppskattas av gruppen. Vi har på oss myggmedel dygnet runt.

Vi lunchade på ett trevligt matställe men de hade en lite udda uppfattning av portioner. Några i gruppen var intresserade av att äta samma sak o tänkte då att ”ja men då beställer vi in två tallrikar med den större portionen (som skulle räcka för 3-4 personer) och på så vis spara lite pengar”. Dock visade det sig att den stora portionen och den ”vanliga” portionen var i stort sett lika stora. Maten hann knappt lägga sig innan gruppen ivrigt delade upp sig. Några surfade och resten solade och badade. Varmt och skönt i vattnet! Härliga vågor och små fiskar som kom och bet på oss (mindre härligt). Skönt med sol och bad och samla energi för resten av resan. Senare under eftermiddagen passade några av killarna på att köra fyrhjulingar. Kvällsmaten intogs på en trevlig resturang som serverade italiensk mat. Pizza, pasta och lasagne åts med väldig fart och fyllde snabbt våra magar. Den natten sov vi gott och drömde om de äventyr som väntar.

Ha det bra!
Filippa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.