Kära vänner!

Det är fortfarande mitt i sommaren, det är fuktigt och temperaturen går aldrig under 24 grader men ändå känns det som att det mesta av sommaren har passerat eftersom skolan började denna vecka och alla sommarbesök har åkt hem. Ja, vi kan se tillbaka på bra och socialt intensiva sommarmånader. Vi har själva glatts åt både privata besök likväl som officiella och sist i februari hann vi med att tillbringa några dagar vid havet med bland andra Benedikte och Olof Nilsson innan de åkte hem efter fem månader i Peru. Det har varit en fin tid med dem här!

En härlig satsning som missionen, tillsammans med kyrkan, genomförde mitt i februari var en veckas sommarbibelskola. Missionens lokaler var välbesökta under dessa dagar med cirka 20 personer som deltog varje dag. Undervisade gjorde kaplan Timo Gomez och landsledaren för ELM Danmark Frederik Berggren Smidt. Det var en glädje att vara med på dagarna, vilket flera uttryckte. Det är härligt, tycker vi när missionens lokaler får bli samlingspunkt för hela kyrkan och det blir ett givande samarbete mellan kyrkan och missionen.

Mycket av vår tid går åt till att vara i dialog med kyrkans styrelse, samtala med pastorerna och deras fruar, volontärerna och ta oss an administrativa uppgifter, men vi arbetar också med att uppmuntra kyrkan att öka sina intäkter för att bli mindre beroende av missionen och hitta nya vägar för inkomster. En vision vore om missionen mer kunde ge medel till större satsningar i byggnader eller inkomstbringande projekt snarare än att upprätthålla kyrkans löpande verksamhet. Det är frågor vi arbetar med och vi hoppas att missionen fortsatt ska vara en partner till den lutherska kyrkan i Chiclayo som är självständig i det dagliga arbetet men som är beroende av missionen ekonomiskt. Missionen har exempelvis tillsammans med kyrkan centralt gett varsitt bidrag till renoveringen av kyrkan i San Antonio, som är en av tre lutherska församlingar i Chiclayo.

Tack för era förböner!
Tack för era gåvor till ELM!
Tack för att ni står med oss i arbetet!
Vi tackar Gud för er!

Hälsningar
Lisa & Hjalmar

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.