Sommarbibelskola och Coffee & Game

Detta är Diego, en härlig kille som ständigt har ett leende på läpparna. Diego var en av de 8 ungdomar som i januari sändes till södra Peru för en månads sommarbibelskola. Sommarbibelskolan fick betyda väldigt mycket för Diego och de andra ungdomarna, eftersom de fick fördjupa sin kunskap i Bibeln och sin relation till Jesus men också för att de fick lära känna andra kristna ungdomar från andra delar av Peru. De var alla så inspirerade när de återvände hem igen. Så fint att vi från ELM fick vara med och bidra till att de kunde åka.

Diego är en trogen medlem i studentgruppen Coffee & Game som träffas varje onsdag kväll i centrala Chiclayo. Det börjar alltid med en samling där någon har en andakt och så samtalar man och sjunger tillsammans. Sen spelar man spel, fikar och umgås kvällen lång. Hit kommer ungdomar och studenter från kyrkans alla församlingar och hit bjuder de med sig studiekamrater som är nyfikna på att lära känna Jesus eller som bara vill vara en del av den varma och goa gemenskapen.

Coffee & Game drivs av Miriam Gomez och Emanuel Delgado Escalante, som några av er träffade i Sverige i sommar. De gör verkligen ett fantastiskt arbete!

Apropå fantastiskt arbete, här har vi dom: Hjältarna som driver ELMs missionsarbetet i Peru! Håkan och Sinnika Ekströms huvuduppgifter är att jobba med församlingsplantering i Piura och Lisa och Hjalmar Unosson arbetar med familjeprojekt i Chiclayo. Men de gör så mycket annat också ska ni veta! Vi i ELM är så stolta över att ha så goda medarbetare på fältet och jag imponeras av deras arbete. Idag har jag haft den stora förmånen att tillbringa hela dagen med dessa underbara människor och vi har fått samtala om glädjeämnen och utmaningar i missionsarbetet. Båda familjerna åker till Sverige i slutet av maj. Ekströms avslutar då sin tjänst men Unossons kommer att tillbringa sommaren i Sverige på sk.”mittperiodsvistelse” och återvänder till Peru i mitten av augusti.  Glöm inte att be för familjen Ekströms och familjen Unosson.

Rakel Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.