Hej allihopa,

Nu är vi inne i stilla veckan och vår fjärde vecka i karantän. Här är inga stora förändringar sedan vårt förra blogginlägg för en vecka sedan. Restriktionerna har blivit lite hårdare, nu får män och kvinnor bara gå ut på varannan veckodag för att göra nödvändiga ärenden, och ingen alls på söndagarna. Nu på skärtorsdag och långfredag blir reglerna som på en söndag (dvs ungefär utegångsförbud hela dagen). Ännu verkar vi vara i fasen att restriktionerna skärps snarare än att de lättas på. Färre folk och barn rör sig på gatorna här i vårt bostadsområde och även vi begränsar oss därmed till att gå ut med barnen på gatan precis utanför vårt hus (tidigare har vi ibland kunnat gå lite längre).

Att åka in till Chiclayo centrum för att storhandla är visserligen möjligt, men mycket krångligt då vi inte tillåts köra med privat (dvs missionens) bil utan måste ta kollektivtrafik, och den finns väldigt lite av just nu och dessutom är det ett antal vägspärrar och poliser på de få kilometrarna in. Lyckligtvis har vi några kvartersbutiker här i området där vi kan småhandla.

Nog om restriktionerna. Mitt i allt håller vi modet uppe ganska bra. Vi turas om att träna en stund varje morgon innan frukost, vi turas om att jobba, ringa pastorsparen och ett par andra församlingsmedlemmar och höra hur de har det. Vi får en viss rutin på dagarna. Barnen klarar det bra, i synnerhet Anneli som är så liten, på Erik märks det för all del att han blir rastlös då och då men överlag klarar han det fint.

Häromdagen hade vi ett bra samtal med ELMs ledning i Sverige. Det var ett gott samtal och de förmedlade mycket omsorg om och ansvarstagande för oss. Tack för det! Även andra missionsvänner (och andra vänner) hör av sig då och då på olika sätt – det betyder extra mycket i dessa tider, så TACK också för det!

På torsdag ska presidenten meddela om karantänen blir förlängd. Alla vi pratar med håller det för högst sannolikt, så vi räknar med det.

Den lokala kyrkan här i Chiclayo och Piura har det svårt, det är många i och runtom församlingarna som kämpar med att få pengar till mat då de inte får jobba. Kyrkan har bett missionen om ekonomisk hjälp, och både kyrkan och missionen har bidragit med varsin del för att ordna matpaket till ett antal familjer. Vi kommer att berätta mer om det framöver här på bloggen.

Nu dags för tredje omgången i yatzyturnering (via videolänk) med de norska missionärer i södra Peru och i Bolivia 🙂

Frid i påsktider!
Hjalmar & Lisa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.