Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024

Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya ELM-predikanter, Amandus Einarsson och Johannes Heule. Tacka och be för dem!

Vid årskonferensen delade Nämnden för mission i Sverige tankar om en missionsstrategisk process för ELMs föreningar och församlingar, under namnet “Rikta”. Tanken är att bjuda in de gemenskaper som vill till en ettårig process med ungefär sex träffar, där man utvärderar allt ifrån verksamhet till kultur ur ett missionellt perspektiv, och tar fram en strategi för hur man når ut till nya. Arbetet är i startfasen och vi vill gärna höra rörelsens tankar för att utforma ett så bra koncept som möjligt. Mejla gärna johannes.heule@elmbv.se med synpunkter och kommentarer.

 


 

ELM MALMÖ

ELM i Malmö är en ganska liten gemenskap men vi längtar efter ett Malmö som får upptäcka Jesus. För några veckor sedan provade vi en ny sak i närområdet. Mitt emot våra lokaler ligger en fotbollsplan där områdets barn och ungdomar samlas för att spela fotboll. Några kyrkor i Malmö har under några år spelat fotboll med barn och ungdomar i Rosengård. I kontakt med dessa, har vi börjat pröva göra något liknande utanför Betlehemskyrkan. Med initiativet vill vi ge ett litet bidrag till området och vittna om Jesus utanför kyrkans väggar i ord men kanske framför allt i handling.

Andra inlägg

Tuonane tena, Kenya!

Tuonane tena, Kenya!

Det var konstigt att komma tillbaka till vardagen och människorna här i Sverige. Inte för att det kändes ovant eller...

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.