Tacksamhet och glädje!

Efter en tidig morgon med lyxig taxiskjuts från hotellet till flygplatsen har vi efter en säker resa landat i Sverige igen. Vi ser tillbaks på veckan som varit med stor tacksamhet och förundran över vad Gud har gett oss. En vecka fylld med glädje, tacksamhet, undervisning, lovsång och bön. En vecka där vi alla har fått förstå den muslimska kulturen, se den stad vi varit i och firat påsk under stadens ljudliga böneutrop. Ja, det har verkligen varit en händelserik vecka som har gett mersmak och en nöd för det muslimska folket.

I Augusti 2022 frågade Rakel oss om vi ville vara med som ledare för påsklägret i FA 2023. Vi blev glada för förfrågan och tackade snart därefter ja på denna fråga. Planeringen drog igång tillsammans med de andra ledarna och när vi under hösten hade vårt första planeringsmöte kändes resan långt borta. Men tiden gick och ju närmare resan vi kom steg förväntningarna. Vi har båda varit med som deltagare på resan tidigare, Algot 2022 och Sara 2019, så att tacka ja till att följa med igen var självklart. Att åka med som ledare såg vi fram emot med stor spänning, vi ville gärna ge deltagarna samma fantastiska upplevelse som vi hade haft under våra resor.

Så var dagen här när vi skulle resa ner. Vi fick möta förväntansfulla och nervösa deltagare på tåget och flygplatsen och så bar det av. Att få vara ledare till en sådan härlig grupp har varit ett enkelt jobb. Gruppen kändes snabbt sammansvetsad och vi märkte tidigt att deltagarna kom med öppna hjärtan till lägret. Vi förundrades över hur böne- och lovsångsvilliga gruppen var och vi fick dela många fina stunder i bön för landet vi var i, folket där och de kristna i landet. Vi har verkligen med bönens kraft fått stå i fronten för Guds rikes utbredning vilket vi tillsammans med hela gruppen gärna har gjort. Det har tänt en eld i oss alla att få stå kvar i och försätta att genom bön kämpa för att Guds rike få nå ut även i detta land. Detta är något även du får stå med – Bön gör skillnad!

Samtidigt som böneutropen ljuder och moské efter moské träder fram i den stora staden så fick vi möta brinnande kristna som vittnar om hur Jesus har fått förvandla deras liv. Även om det är oerhört få personer som är kristna i landet så växer antalet sakta men säkert. Vi fick under veckan möta flera kristna som brinner för att evangeliet skall nå ut till landets folk och många i gruppen vittna om hur inspirerande det var att möta dessa personer. Under vår sista kväll tillsammans fick alla dela med sig av vad man tar med sig från veckan och då var de många som lyfte hur betydelsefullt det varit att möta de få men mycket hängivna kristna som finns. För många fick det betyda mycket att få träffa dessa kristna och höra deras vittnesbörd om vad Gud har gjort i deras liv. Det fick sporra många till att själva vilja dela med sig mer av sitt egna vittnesbörd här hemma i vardagen. Att får möta kristna från en annan kultur, ett annat land, som talar ett annat språk och känna att man hör ihop och på andligt plan är bröder och systrar var inte bara värdefullt för oss utan också för de kristna vi mötte.

Nu får vi fortsätta be för detta land och detta folk att Gud fortsätter det verk han har påbörjat och att Han sänder arbetare till sin skörd!

Algot Westmark och Sara Bjuremo

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.