Tillbaka till missionsarbetet


IKära vänner! Ebba som skriver. En dag sent denna gång. Tillåt mig att berätta lite om gårdagen:

Igår hade vi gjort oss hemmastadda i Chiclayo igen. Vi var alla enade i att det kändes som att komma hem. Chiclayo känns verkligen som hemma. Mycket pga familjen Smetanas närvaro i stan.

Nypåfyllda av energi efter sol och bad i Mancura kände vi oss taggade på missionssatsningen igen. Igår var det barnevent i San Antonio och fotbollsevent vid Las Brisas som gällde.

Barneventet var mycket lyckat upplevde vi. Enligt min uppfattning kom det ca 50 barn. 50 barn fulla av energi och bushumör. Mycket trevligt. Upplägget var lite lekar, ett par satsigare tävlingar med drama och andakt på slutet. Vi var nöjda när vi åkte därifrån.

På kvällen var det fotbollsspel i syfte att få in fler folk i kyrkans gemenskap. Vi fick ihop några lag och det verkade vara uppskattat. Mitt emellan ett par matcher höll Henning en andakt då han pratade om vikten i att göra tron personlig och inte endast stanna vid de logiska argumenten – mkt kort sammanfattat.

Avslutningsvis vill jag ge en stor eloge till Pastor Pepe som jobbar helt ideellt i Las Brisas församling. När han, sent på dagen, har avslutat sin arbetsdag som svetsare och motortaxichaufför, börjar han dagens arbete som pastor. Han brinner helhjärtat för människor och för att de ska få möta Jesus, samt få en stabil grund i tron. Han är helt otrolig. Pepe utstrålar en sådan glöd för Gud & hans medmänniskor att man blir varm bara av att se honom. Även om hans arbete kan verka tungt för oss utomstående så är det som att hans energi aldrig tar slut. Det syns var ifrån han hämtar sin kraft (Se Fil 3:14). Pepe vet hur man vandrar med Jesus. Amen på det.

Det var allt för den här gången. Kramar!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Pepe är fantastisk! Hälsa 😃

    Svara
  2. Härligt Ebba! 😀 Tänk vad mycket Gud fått använda er i norra Peru den sista månaden! Gud välsigne er alla!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.