Trots Corona – be och ge

Den pågående krisen prövar oss på många olika sätt.  Flera av oss jobbar kanske hemifrån och träffar mindre folk än i vanliga fall. Andra är över sjuttio eller tillhör en annan riskgrupp och sitter mer eller mindre instängda i sitt hem. Andra känner stor oro för sjukdomen och sin egen och andras hälsa. Någon förlorar jobbet, blir permitterad eller ser hur ens företag håller på att gå omkull. Det är omvälvande och påfrestande.

När tron prövas

I allt detta prövas vår tillit till Gud. Men Gud är densamme idag som han alltid har varit. Guds folk har varit i kris förr och Gud har visat sig vara pålitlig. ”Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, väl beprövad.” (Psaltaren 46:2.) Visst är det så att världen kan skaka och våra liv kännas hemskt bräckliga, men inga pandemier eller kriser kan rubba Gud och Guds kärlek till oss.

Tänk så många gånger vi har citerat Jesus och sagt: ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.” (Matteus 6:33.) Nu får vi verkligen ta Jesus på orden! Förhoppningsvis ska du då också få uppleva hur Gud håller sin skyddande hand över dig – trots allt. Vi kommer inte att gå oberörda ur krisen. Livet kan förändras för flera av oss innan allting, till det yttre, är någorlunda som vanligt igen, men mitt i allt vill Gud leda oss med sin kärleksfulla hand.

Glöm inte varandra – eller ELM

Pandemin är en prövning, men den prövningen är inte bara privat och individuell – utan den är gemensam! Vi prövas som kollektiv: som samhällsgemenskap, familjer, arbetsplatser och som Guds folk. Men vi prövas också som ELM-sfär.

Våra förening och församlingar, regionala organisationer, missionsgårdar och riksorganisation är ju nästintill uteslutande finansierade av privata gåvor. Det gör att organisationerna är ytterst sårbara när privatpersonerna är sårbara. Särskilt tydligt tror jag att det här är för de missionsgårdar för vilka extern kursverksamhet är en viktig inkomstkälla för att finansiera lägerverksamheten etc.

När vi inte träffas till gudstjänst som vanligt försvinner också de naturliga kollekttillfällena, men organisationernas utgifter försvinner inte.

Föreningarna behövs!

Nu behövs våra gudstjänstgemenskaper mer än någonsin, och jag är stolt över att läsa om alla förening som ställer om till digitala sändningar av gudstjänster och dylikt. Kreativiteten är stor! Vi kan inte längre träffas som vanligt, men vi har samma behov som alltid av att höra Guds ord och dela tron och livet med varandra!

Gör därför vad ni kan för att fortsätta ta upp kollekt och ge gåvor till föreningarna, missionsgårdarna, de regionala organisationerna och riksorganisationen. Jag vet om att krisen kan få privatekonomin att krympa, men jag vill vädja till dig om att bevara ditt givande oförändrat så länge som det bara är möjligt.

Och framför allt, som Paulus uppmanar oss:

Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. (1 Tim. 2:1-4.)

Hur du kan stödja ELM-sfären

Vad gäller de enskilda föreningarna föreslår vi att ni söker information på deras hemsida eller hör av er till ordförande etc. Nedan finns information om de större organisationerna i ELM-sfären. Om du saknar någon får du gärna höra av dig till daniel.ringdahl@elmbv.se

ELM riks

Plusgiro: 5 58 43-7

Bankgiro: 476-1144

Swish: 123-495 65 95

ELM Syd

Plusgiro: 38 16 87-3

Bankgiro: 917-4418

Swish: 123-105 30 99

ELM Nord

Bankgiro: 5782-4096

Swish: 123 551 08 96

ELU

Plusgiro: 316 86 – 9

Bankgiro: 305 – 09 60

Swish: 123 467 68 62

Fridhems Missionsgård

Bankgiro: 5782-4096

Swish: 123 551 08 96

Strandhems Missionsgård

Plusgiro: 36 98 24-8

Bankgiro: 794-8110

Swish: 123 265 57 02

Åhus Missionsgård

Bankgiro: 142-5917

Swish: 123 073 00 28

Breanäs Missionsgård

Postgiro: 5 96 46-0

Bankgiro: 536-7693

Swish: 123-653 79 22

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.