Vad tänker han på? (Tisdag i Främre Asien)

På golvet i moskén ligger en ung man på rygg. Han stöder sig på armbågarna och tittar fram mot den vägg av byggnaden som vetter mot Mecka. Det är långt ifrån en traditionell muslims böneställning. Dessutom har han sina skor med sig in i moskén, i en plastpåse, som han ställt på golvet. Inte heller det tyder på en djupare muslimsk fromhet. Ändå har han kommit dit. Vid bönetimman på eftermiddagen. Vad tänker han?

På golvet i moskén

Är han en av dem som fått ett större intresse för den religion han vuxit upp med? En av alla dem som kanske mycket sällan gått till moskén, men som nu börjar fundera mera? Eller är han tvärtom på väg bort? Har han tidigare varit en av dem som ligger framåtböjda i bön längst framme vid väggen? Innan för avgränsningen dit jag, som icke-muslim inte har tillträde? Vad tänker han på?

Kanske är han en av alla dem som under de sista tjugo åren fått ett intresse för en annan tro, för Jesus-tron? Fortfarande är det mycket få som omvänder sig från islam till kristendom. Men de finns! I Iran och Afghanistan i sådan mängd att man kan tala om väckelse. I detta land är det färre, men det är inte få som fått en hälsning från den Frälsare som dött för dem, som älskar dem, som längtar efter dem. En del Jesus i en dröm. Andra lyder koranens uppmaning att läsa e gamla böckerna – och finner i Nya testamentet ett porträtt av Någon som är totalt annorlunda i jämförelse med vad de mött tidigare.

Vad tänker han på? Jag vet inte. Men jag ber för honom.

/ErikJA

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

1 kommentar

  1. Tack för inlägg som väcker tankar. Tänk vad olika människor tänker. Och vår Gud känner alla dessa tankar och vill inget hellre än att Han ska involveras i tankarna, han som redan tänkt och tänker på alla 🙏
    ”Tänk på mig…” Luk 23:42

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.