Vem vill Gud ska sitta i ditt vardagsrum?

Slutet på förra veckan var intensiv med sammanträde i nämnd för Mission i Sverige (MIS) och under torsdagen samtal omkring nyplantering i ELM.
Det var spännande och intressanta samtal och beslut som fattades när det gäller mission i Sverige för i år och så arbetades det fram en verksamhetsplan inför kommande år som ska presenteras under årsmötet på årskonferensen i Stockholm senare i vår (hoppas förresten vi ses där!).
Nu när protokollet renskrivs inför justering så var det en formulering som fastnade hos mig, just den som står som rubrik: Vem vill Gud ska sitta i ditt vardagsrum?
De grundläggande villkoren för den mänskliga existensen har inte förändrats. Alternativen uttrycks så otroligt starkt i Ps 49, en psalm som blir en kraftig missionsuppmaning och som vi läste under sammanträdeshelgen:

  • Ingen människa kan undkomma döden eller friköpa sin själ från den (v.8f)
  • Människan utan Gud har döden som herde och drivs ner i dödsriket (v.15)
  • Kontrasten: Det är bara Gud som kan friköpa från döden och som kan ta emot oss (v.16)
  • Detta är något som gäller alla folk, vilken situation man än befinner sig i (v.1-3)

Därför behöver inte vi bli imponerade (på ett felaktigt sätt) när människor blir rika i den här världen. Döden gör slut på allt detta, men det finns en rikedom som varar för evigt – en utväg, en räddning. Det är i förtröstan och tillit till Gud som har och kommer att friköpa den som tar sin tillflykt till honom.
Under sammanträden och samtal så ”tvättas” ett ELMsk sätt att tänka gemenskapsplantering fram och det handlar mindre om stora kyrkbyggningar (även om de ofta är fina) och dyra hyror och underhållskostnader (ofta svåra att undvika med byggnader), utan om hem och om vardagsrum och om kristna människor som delar sitt vittnesbörd över en kopp kaffe (kaffet är essentiellt i sammanhanget! 🙂 )
De flesta av oss äger en soffa och en Bibel – vem är det som ska sitta i din soffa och läsa Bibeln tillsammans med dig? Det ELMska DNA:t innebär att alla kan vara med i det viktiga arbetet att vittna om Jesus i Sverige. Vem vill du dela budskapet om Gud som kan friköpa från döden med? För sanningen är att det gäller alla folk, lika mycket då som nu.
Vår önskan och bön för de kommande åren är att Gud får resa upp allt fler missionsstationer i våra hem – fler gemenskaper som växer fram och blir en del av ELM-familjen.
”Men Gud ska friköpa min själ från dödsrikets våld, Han ska ta emot mig. Sela” (Ψ 49:16)

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.