Tillbaka i Chiclayo igen

Kära missionsvänner, bröder och systrar i Jesus Kristus! Tusen tack för senast!

Det var verkligen roligt att få komma hem och möta er alla! Er omsorg och era uppmuntrande ord, att vi fick dela Guds ord med varandra, allt detta gav oss glädje och även nya insikter som vi nu tar med oss in i en ny fas här i Peru.

   

  Nu är vi tillbaka i Chiclayo. Efter några dagars ledighet har vi nu kommit igång igen med våra arbetsuppgifter. Först ut med IELCH sammanträde, sedan gudstjänst i San Antonio där vi blev varmt välkomnade tillbaka. I torsdags besökte vi också Luya.

  Våra handledare och kära vänner, Merci och Isabel, kom till oss i onsdagskväll för att introducera oss lite i arbetsläget. Det har skett tråkigheter i Luya. P g a osämja i byn har en av de familjer som brukat komma, nu dragit sig undan. Det är trist. Vi fick också höra mera om rånet som skedde i kyrkan i San Antonio, där delar av ljudanläggningen (den som de samlat till under en lång tid), blev stulen. Församlingen i Las Brisas sliter med starkt nedåtgående gudstjänstbesökare och i Piura har det hänt saker som påverkar den lilla gemenskapen där. Isabel påminde oss om att djävulen kommer för att stjäla, slakta och döda. Det är hemskt. Men samtidigt är det en förklaring till varför den kristna kyrkan sällan får skörda ostörd framgång. Vi har hela tiden en själafiende emot oss, som ibland slår till så att vi lider skada.

  Men med oss är En som kommit för att vi ska ha liv, liv i överflöd; Jesus, den gode herden, den barmhärtige samariten, går fram, häller olja och vin i hennes sår och förbinder dem. Han lyfter upp henne på sin åsna och för henne till värdshuset och sköter om henne. Den stora läkaren sköter ännu om sin, lilla, sargade, älskade församling. Därför skulle inte motgången ta frimodigheten ifrån oss, utan tvärtom ge oss visshet om att Guds ord behöver predikas desto mera. Det känns väldigt värdefullt att vi får stå med i missionsarbetet tillsammans med systrarna och bröderna här i Chiclayo och Piura! Du som läser får också stå med i bön och offer.

  Och, efter mötena i torsdags i Luya kom vi ändå hem glada, både jag och Annis. Kvinnogruppen, som håller till i Tanas hus, hade en fin bibelstund och ett litet knytkalas för att välkomna tillbaka Annis och Ella. Bibelstudiegruppen i Anselmos hus, som jag nu håller i, har fått en ny åhörare! Det är Pedros bror Severiano som nu regelbundet kommer för att höra Guds ord, och ställa sina frågor. För så går det till, efteråt, eller under predikan eller bibelstudiet, kommer det en fråga, eller en kommentar av någon. Jag tycker det är fantastiskt att vi får dela Guds ord med varandra på detta sätt i Luya. Och nu har alltså ännu en dyrt köpt människa kommit med! Även inne i stan går Guds rike framåt. Två ungdomar i studentgruppen i Chiclayo har nyligen blivit kristna.

  Våra barn har börja den peruanska skolan igår. Sedan drar den svenska skolan igång, men denna gång utan någon volontär. Det innebär att det blir mindre tid för Annis i kvinnoarbetet och för barnen. Annis har också börjat arbeta som missionens kassör. Adam fyllde 16 i fredags och Filip fyller 11 imorgon, fredag. Vill ni veta mera om oss, följ oss även på vår familjeblogg: familjensmetana.wordpress.com.

  Vi är tacksamma för var och en som följer med!

  Hälsningar Janne och Annis

  Andra inlägg

  Sista tiden i Kenya

  Sista tiden i Kenya

  I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

  Rapport från NUM – maj

  Rapport från NUM – maj

  På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

  Bär en volontär

  Bär en volontär

  Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.