Förbättra dina relationer i Peru

Kära vänner!

Vi har nyss genomfört våra tre första onsdagsföreläsningar om kommunikation, vilka är en del av kursen “förbättra dina relationer”. Vi är glada för möjligheten att få tala om och jobba med dessa viktiga ämnen och göra det tillsammans som par. Som alltid är det svårt att veta hur många som vill/kan komma, men det var ändå oväntat att det bara kom fyra personer på första träffen (vi hade hoppats på åtminstone 8-10), men vi vet att det är svårt att få folk att komma i konkurrens med universitetsstudier, arbete och familjeliv. Men redan andra och tredje gången kom det långt många fler, 16 resp 14 personer och det är tydligt att de som kommit en gång gärna kommer tillbaka, vilket är uppmuntrande.

Till exempel kom en läkarstuderande som inte är aktiv i kyrkan, men som är med på studentsamlingarna Coffee & Game och därifrån fått höra om våra föreläsningar. Han prioriterade att komma även nu senast på vår tredje föreläsning även om han var tvungen att gå mitt i för att vara med på en föreläsning i sin utbildning. Det var tydligt att han ville prioritera vår undervisning även om han inte fick med sig hela. Just för att våra föreläsningar lätt krockar med annat, så spelar vi in våra föreläsningar och lägger upp dem på en youtube-kanal vi skapat för missionens räkning så vi kan sprida dem till fler och även uppmuntra par vi haft i samtal att titta på föreläsningarna tillsammans.

De flesta som kommer är dock kyrkans folk och vi märker att undervisningen fyller ett behov och att det finns en längtan efter att förbättra sina relationer. Föreläsningsserien fortsätter i juni under fyra onsdagar och berör ämnen som kärlekens fem språk, ömsesidighet, sexualitet och föräldraskap och vi vill även jobba med frågan hur kyrkan kan förvalta denna undervisning och ge den vidare till fler.

På torsdag kommande vecka (26/5) tar vi avsked av våra volontärer och det blir tomt utan dem. Vi, inte minst barnen, kommer att sakna dem. Men redan samma dag åker vi en långhelg till havet och Máncora för att koppla av med våra danska vänner och kollegor Lise & Frederik. De är missionärer i ett familjeprojekt i Arequipa och har hjälpt oss mycket med material till vår kurs “Förbättra dina relationer”.

Stor tack för era förböner som alltid är lika viktiga!

Många hälsningar från Hjalmar och Lisa

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.