Fotbollsevangelisation i Piura

Hallisan hallåsan bloggen!

Benna is speaking. Det är lördag och vi alla är slitna efter morgonens buss från Chachapoyas. Något positivt var att vi kom fram väldigt tidigt till Chiclayo och kunde på så sätt ta den nya bussen till Piura snabbare! Väl i Piura mötes i vi upp av Steffen. Vi tog oss med hjälp av taxi hem till dem och vi fick god och välbehövd mat! Steffen visade oss runt i kyrkan och han berätta lite ifrån sitt liv i Peru och hur han lyckats gifta sig med Kate.

Nästa sak på schemat var fotbollsevangelisation och den skulle börja halv åtta. Så tills dess hade vi fritid och många av oss tog vara på tiden genom att använda sig av det välfungerande wi-fi som finns i både steffens hus och i kyrkan där killarna bor. Jag själv jammade en del med den danska volontären Daniel som lämna församlingen dagen där på. Hela Daniels familj är och hälsar på och spela även Daniels bror med oss. Det va härligt och få uttrycka sina känslor i musik! Nån timme senare bestämde gruppen sig för att ta sig med taxi in till stan och sätta sig med en god glass i handen utanför den fina parken som finns i Piuras centrum. Det blev mycket mysigt. Därefter var det kvällsmat hos Steffen och förberedelser inför kvällens aktivitet.

Tanken med kvällen va att ha en fotbollsturnering där vi efter att turneringen avslutats skulle ha en kvällsandakt i kyrkan med möjlighet till go gemenskap, brädspel och fika.

Fotbollsturneringen blev väldigt lyckad och fem stycken sexmanna lag deltog. Movegruppen (svenskarna) bilda ett lag och det va så gött att se hur Filippa och Vilma bröt normen och visa att tjejer också kan spela fotboll. Vi svenskar vann våran första match mot kyrkans lag och sedan vann vi vår andra också och det såg bra ut inför finalen. Det började bli sent på kvällen när det väl blev dags för final och vi alla såg 6 stycken riktigt duktiga peruaner på andra sidan. Det blev en tuff start då peruanerna tog ledningen med 2-0, precis efter halvtid så reducerar vi till 2-2 och det ser bra ut. När det är 5 minuter kvar sv matchen lyckas dom trycka in två bollar och matchen slutar 4-2 till peruanerna!

Det drog sedan igång inne i kyrkan och vi skulle få va med om en välfylld kyrka i Piura! Det va härligt och se och jag fick många goa samtal med dom fotbollskillarna som stanna kvar i kyrkan! Det va härligt! Jag och och dom sndra blev väldigt nöjda med dagen och vi trivs bra i den 30 gradiga värmen i Piura! Det va allt jag hade att komma med från dagen, Adios Hermanos!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.