Främre Asien – Juni/Juli 2024

ELM har just avslutat sin årskonferens med besök av en lokal ledare från Främre Asien. På årsmötet antogs verksamhetsplanen för 2025, som inkluderar ambitionen att sända en ny familj under andra halvan av året. Det arbetar vi aktivt för.

Även om landet officiellt är en sekulär nation, möter lokala kristna olika nivåer av press och lidande på grund av sin tro. Det är inte olagligt att utöva andra religioner, men minoriteter, särskilt konvertiter från majoritetsreligionen, ses ofta som landsförrädare. 

Många nykristna pressas att överge sin tro eller bli avskurna från sociala sammanhang, kanske även förskjutna av sina familjer på grund av skammen deras konvertering orsakar. Troende kan också uppleva diskriminering på sina arbetsplatser och till och med förlora sina jobb. Ibland blir påtryckningarna fysiska, kyrkobyggnader vandaliseras och det händer att troende attackeras handgripligen. 

Mer subtila påtryckningar kan komma från lokala och nationella myndigheter. Kyrkor möter vanligtvis en rad juridiska hinder när de försöker köpa mark eller en byggnad. Vissa utländska kristna arbetare, inklusive makar till medborgare i landet, har fått inreseförbud, vilket i praktiken tvingar dem och deras familjer att lämna landet.


Vill du vara med i Bärarlaget som regelbundet samlas till bön online är du välkommen att ta kontakt på fa@elmbv.se. Dit kan du även vända dig för att få tillgång till informationsfilmen.

Andra inlägg

Tuonane tena, Kenya!

Tuonane tena, Kenya!

Det var konstigt att komma tillbaka till vardagen och människorna här i Sverige. Inte för att det kändes ovant eller...

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.